GOSDBiH Živinice:Nusret Mamić izabran za predsjednika

Večeras je u Plavoj Sali Bosnaskog kulturnog centra održana Izborna konferencija Gradske organizacije SD BiH Živinice.Na sjednici je jednoglasno usvojen dnevni red od 6 tačaka.Razmatran je i usvojen Poslovnik o radu Konferencije, Izbor radnih tijela /verifikaciona komisija, Radno predsjedništvo, Kandidaciono-izborna komisija, Verifikaciona komisija/,te Izbor organa Gradske organicije SD BiH Živinice / predsjednika GO SDBiH Živinice, članova GO SDBiH Živinice i članova Nadzornog odbora SDBiH Živinice.

Konferenciji SDBiH Živinice bili su prisutni predsjednik SDBiH Husein Tokić,  predsjednik Glavnog odbora i aktuelni gradonačelnik  Lukavca Edin Delić, predsjednica GO SDP Živinice Amila Hodžić i dr.

Konferencija je počela intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine, te odavanje počasti učenjem fatihe i minutom šutnje umrlim članovima SDBiH, kao i stradalim u Palestini od agrsije izraelskih snaga.

Verifikaciona komisija je utvrdila da Konferenciji GO SDBiH Živinice  prisustvuje 72 delegata iz svih 26 mjesnih organizacija ove političke partije (od 78 pozvanih), te su postojali uslovi za nesmetan nastavak rada.U Radno Predsjedništvo Konferencije izabrani su Semir Butković, Lidija Đaković i Zinaida Brčaninović.

Prisutnima su se obratili i poželjeli uspješan rad predsjednik SDBiH Husein Tokić i predsjednik Glavnog odbora SDBiH Edin Delić.

„Poznato je da smo poslali snažnu podršku nakon održanih izbora u SDBiH i time smo dokazali da više nismo „društvo jednog lica“.Sigurno je da ćemo se potruditi da radimo u skladu sa odlukama, u skladu sa Statutom, ubijeđen sam da ćemo napraviti iskorak u našem djelovanju. Istinskim vrijednostima, slobode, jednakosti, solidarnosti, multieničnosti, idejama na kojima smo i osnovali Socijaldemokrate BiH, vjerujemo da ćemo vratiti povjerenje članstva i birača, te da ćemo ove ideje zastupati bolje nego prije”, poručio  je predsjednik SDBiH Husein Tokić.

Nakon obraćanja gostiju prešlo se na realizaciju tačaka dnevnog reda, te se razmatralo ko će biti novi predsjednik GO SDBiH Živinice, pa Glavni odbor SDBiH Živinice i Nadzorni odbor GO SDBiH Živincie.Tako je za predsjednika GO SDBiH Živinice izabran Nusret Mamić, izabrani su i članovi Gradske organizacije SDBiH Živinice, njih 39, a potom je izabran i Nadzorni odbor, za čijeg predsjednika je izabran Izet Kuljić.

Nakon što je izabran za predsjednika GO SDBiH Živinice Nusret Mamić se zahvalio na ukazanom povjerenju i rekao je:

„Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju za mene, Gradski odbor  i Nadzorni odbor.Još više ćemo uložiti napora nego prije četiri godine, te potvrditi da smo jedna od najuspješnijih socijaldemokratskih organizacija u BiH, te tako pomoći svom gradu, Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini.Nastojat ćemo vratiti povjerenje u socijaldemokratiju, a svojim radom učinit ćemo sve da dobijemo povjerenje građana na narednim izborima“, rekao je Mamić./Š.G./