Ismet Korajac:Poziv mladima na aktivizam

Predizbornu kampanju za Lokalne izbore 15. novembra 2020. godine karakteriše, između ostalog, povećano interesovanje mladih da se aktivno uključe u politički život.

Ismet Korajac student medicine, jedan je od aktivnih mladih osoba i kandidat za Gradsko vijeće Živinice ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu, pod rednim brojem 19!

Ismet dolazi iz Mjesne zajednice Tupković i dugi niz godina se bavi društvenim aktivizmom i omladinskim volonterizmom. Nesebičnu podršku i veliki značaj dao je realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata, humanitarnih akcija kao i sportskih događaja. U mnogim aktivnostima na polju infrastrukture, kulture, sporta, informisanja, vjerskog života permanentno je uključen. Inicijator raznih humanitarnih akcija. Politički prvi puta aktivan.

Istaknuti aktivista i aktivan član svoje lokalne zajednice na svim poljima. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, između ostalog 2019. godine odlikovan je i Spomen plaketom Grada Živinice, srebrenom.

Nažalost, mladi su pasivni posmatrači i ne sudjeluju u društvenim promjenama i već odavno izbjegavaju politiku. Shodno tome moraju se probuditi i biti aktivni članovi svoje zajednice. Ne prepuštati drugima da govore i odlučuju u njihovo ime!Izađite na izbore i glasajte. Budite baš Vi promjena koju želite da vidite u svojoj zajednici, poručuje Ismet Korajac sa broja 19.Stranke za BiH.