IZBORI 2018: Milivoje Milić-kandidat NBL za Skupštinu TK

14.MILIVOJE MILIĆ-kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

Oženjen, otac dva lijepa sina, penzionisani inženjer sa 40 godina staža, sve u Rudniku mrkog uglja “Đurdjevik ” u Đurdjevik. Za neizmjerni doprinos u razvoju sigurnosti u rudarstvu i zaštiti od požara država BiH ga je odlikovala:

Zlatnom plaketom u rudarstvu, metalurgiji i geologiji BiH, Zlatnom plaketom Vatrogasnog saveza BiH i Medaljom rada države SFRJ.

Jedan je od najplemenitijih ljudi države BiH, Evrope i Svijeta jer je nosilac Zlatne plakete za višestruko davanje krvi. Odlaskom u penziju napisao je knjigu “Sjećanja koja života znače”.Koordinator je kod izrade knjige “Bosno i mi smo tvoj narod”.Povratkom u svoje rodno mjesto Tupeković,kao inženjer dao tehničko rješenje za napajanje prirodnim putem pitkom vodom 4 zaseoka, bez obzira na etnos.

Poruka Milivoja Milića-kandidata za Skupštinu Tuzlanskog kantona za građane TK i BiH glasi:

“Poštovani građani i narodi TK i države BiH do vas je-vi odlučujete da li će država Bosna i Hercegovina biti građanska ili podijeljena u nacionalističke torove? Svjedoci ste ovih 23 godine i do sada svih održanih predizbornih kampanja, da vas ponovo svi lažu i propagiraju nacionalističke torove, okupirali su sve institucije i vjerske objekte, kao da je njihova ćaćevina! Ukoliko im ponovo date vlast državu BiH će dovesti 100 posto u dužničko ropstvo, raspordaće za sva vremena sve prirodne resurse, a mladost i inteligencija će otići u jednom smjeru, penzioneri će tražiti hranu po kontajnerima, država BiH će biti raskršće Istoka i Zapada.Ovo vam je sve dovoljno rečeno radi vašeg znanja.

Ako podržite građansku opciju NBL uradit ćemo slijedeće:

1.Sačinićemo prostorni plan uređenja i razvoja BiH na bazi bogatstva pod zemljom, bogatstva na zemlji i bogatstva na nebu za narednih 100 godina.To će uraditi struka svih iz svojih oblasti, a politiku ćemo izbaciti iz svih institucija, vjerskih objekata i preduzeća.

2.Zapošljavanje mladih i nezaposlenih vršićemo prema zvanju, znanju i broju bodova sa biroa, a ne kao do sada prema nacionalističkoj, stranačkoj pripadnosti i nepotizmu.

3. Zdravstvo i školstvo ćemo riješiti prema evropskim standardima.

4.Institucionalno ćemo riješiti pitanje svih boraca, porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, žrtava rata i civilnih žrtava na nivou države, bez obzira na etnos.

5. Izvršit ćemo reviziju svih penzija, koje moraju da prate plaće, a plaće da prate poskupljenja troškova života i da se kreću 1:3.

6.Rješiti ćemo socijalno zbrinjavanje ugroženih građana i naroda BiH.

7.Izvršit ćemo istinsku implementaciju Aneksa 7. DEJTONA i nećemo više dozvoliti mućke sa donatorskim sredstvima na osnovu: protjeranih, opljačkanih, omalovaženih, poniženih i diskriminiranih građana i naroda u BiH, bez obzira kojem etnosu pripadaju.

Ovo ćemo sve uraditi u roku od dvije godine i ja vam obećavam da neće više biti demonstracija po cesti, već ćemo to uraditi preko institucija. Sve ćemo dovesti u zakonske okvire.Poslije glasanja – nema kajanja!Sretno do pobjede…!!!!