IZBORI 2018: Sabina Jusić za Skupštinu TK

Predizborna kampanja polagano ulazi u finiš i tokom narednog perioda svaka od njih nastojaće građanima-biračima ponuditi svoje programe i razloge zbog kojih treba glasati, upravo za ovu ili onu političku opciju.

Sabina Jusić je fizioterapeut u JZU Dom zdravlja Živinice, sa navršenih 22 godine radnog staža, majka je dvoje djece-ćerke i sina.Odlučila je baviti se politikom i na predstojećim oktobraskim izborima nalazi se na Nezavisnoj Bosanskohercegovačkoj Listi, pod brojem 26. O svojim razlozima da se bavi politikom kaže:

“Nakon 20 godina staža našla sam se na raskršću-ne kuda ću sa sobom, već kako da riješim, kao samohrana majka, budućnost svoje djece!? Položila sam dva stepena njemačkog jezika i riješila otići s djecom u inostranstvo, ali dragi Bog podari meni i mojoj djeci ovu plemenitu organizaciju-Nezavisnu Bosanskohercegovačku Listu, da se opredjelim i ostanem da obavljam svoj plemeniti poziv i da moja djeca uspješno završe školovanje u svojoj zemlji, a njihova majka da dočeka penziju u svom Domu zdravlja, jer ova plemenita organizacija, u koju sam se uključila i na koju sam ponosna, daje mi nadu da će budućnost moje djece biti sigurna i da sam ja kao majka ispunila svoju najveću obavezu.

Svi vi građani koji imate pravo glasa i želite pomoći svojoj i mojoj djeci, ne dozvolite da 7.oktobra ponovo ostanu na vlasti oni koji šalju našu djecu u inostranstvo, samo da bi njima i njihovim potomcima ostalo bogatstvo, koje nam je u Bosni i Hercegovini Bog podario, a ne znaju da su naša djeca najveće bogatstvo i da se život sastoji u sekundama!

Ne mogu više da podnesem pomisao odvajanja od svoje djece. Zato vas molim, zavirite u svoje srce, jer, ako budete mjerili srcem, sigurno nećete pogriješiti, a moja duša i srce vas neće iznevjeriti. Vaš glas je za spas samohrane majke-moje i sve djece i njihove budućnosti u BiH.

Nije mi cilj da uđem u vlast radi ličnog interesa, već je interes da zdravstvo vratimo tamo gdje mu je mjesto, pošto nema plemenitijeg poziva nego spasiti čovjeka. Vjerujem u razum svih majki dovoljno da mi one daju glas, jer moja poruka je svim majkama jasna i glasi:

Probudite se, vidite šta se dešava, sudbina naše djece i budućnost BiH se rješava. Ne smijemo napraviti grešku i ponovo ostavite na vlasti iste one koji su nam trasirali put da nam djeca odlaze u strane zemlje!

Srcem do pobjede, a pobjeda je srcem do zdravog razuma, dušom do iskrenosti, vjerujmo u sebe, jer mi to sad moramo uraditi.Ako ne sad poslije je kasno i izbori nam više neće trebati-kada nas svi napuste!Dugo godina sam čekala da se pojavi stranka svih građana i pojavila se hvala Bogu da sam se tu pronašla”, objašnjava nam Sabina Jusić.

Sada je do onih koji će 7.oktobra doći da glasaju i opredjele se kome ukazati povjerenje!?