IZBORI 2018:Primarijus mr.sci.Hidajet Rahimić-kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BiH

Ljekari koji se bave svojom profesijom dužni su da se dalje usavršavaju koliko je za održavanje i proširenje znanja potrebno za obavljenje svoje profesije, pa se tog pravila pridržavao i primarijus mr.sci dr. Hidajet Rahimić,specijalista ginekologije i akušerstva u JZU Dom zdravlja Živinice, kandidat SBB na predstojećim općim izborima za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BiH.

Poslije završetka Medicinskog fakulteta u Tuzli nastavio je svoj obrazovni put.Tokom rada pokazivao je interes za napredovanje u svojoj struci, pa je upisao postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Tuzli i magistrirao u junu 2008. godine, od kada je zapažen na učešću u radu brojnih stručnih savjetovanja, kongresa i simpozijuma.Nastavio je stručno usavršavanje na fakultetima u Zagredu, Beogradu i Sarajevu.

Imenovan je za Višeg asistenta na Medicinskom fakultetu u Tuzli, gdje privodi kraju završne postdiplomske studije i odbranu doktorske disertacije.

Ovaj uspješni medicinski radnik završio je Ultrazvučnu školu iz ginekologije i perinatologije u bolnici Sveti Duh Zagreb kod prof. Asima Kurjaka 2001 godine, zatim Ultrazvučnu dijagnostiku dojke 2003. godine u Tuzli, kao i tečaj „ Color doppler ultrazvuk sa radionicom“ u aprilu 2008. godine, na Institutu za radiologiju – Instituta za naučnoistraživački rad i razvoj UKC Sarajevo, te uspiješno završio Školu za patologiju cerviksa, vulve i vagine i kolposkopiju u Beogradu 2015. godine.

Za dugogodišnji rad i postignute posebne rezultate na zaštiti zdravlja stanovništva, kao i razvoj zdravstva 2011. godine dobio je titulu Primarijusa, a tokom karijere nagrađen je brojnim priznanjima, diplomama i zahvalnicama.Dobitnik je diploma za uspješan rad iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, BiH, te evropskih udruženja u obalsti medicine.

Počasni je član Makedonskog Ljekarskog društva i član Pedsjedništva Foruma ljekara Jugoistočne Evrope ( SEEMF ), koje je na svom IX kongresu, koji je održan u Banji Vrućici od 06.-09. septembra 2018. godine, dodijelilo je primarijusu dr. Hidajetu Rahimiću plaketu kao jednom od najzaslužnijih ljekara ovog foruma, a posebna mu čast bila što su mu nagradu uručili i čestitali predsjednik Svjetske medicinske asocijacije i Vice predsjednik Evropske medicinske asocijacije, te i predsjednik foruma ljekara Jugoistočne Evrope.

Predsjednik je Skupštine Ljekarske komore Federacije BiH, već drugi mandat, a bio je predsjednik Skupštine Ljekarske komore TK u perodu od 2011. do 2015. godine, čiji je sada podpredsjednik.

Aktivno je učestvovao u osnivanju Udruženja ginekologa i perinatologa TK, čiji je sada podpredsjednik, voditelj sekcije za Kolposkopiju i bolesti vulvae, vagine i grlića maternice koja djeluje u sastavu tog udruženja.

Ne samo na polju medicine, već i šire Rahimić je pokazao svoju aktivnost, pa je tako član KUD-a Živinice i član njihovog Upravnog odbora, gdje u nastupima predstavljam svoje Živinice i našu BiH.

Primarijus dr-Hidajet Rahimić aktivan je na svim poljima, kao i Mjesnoj zajednici Šišići gdje živi, a o čemu kaže:

“Član sam Savjeta MZ Šišići ispred MO SBB-a Šišići, gdje aktivno radim na uređenju mjesta i svojim angažmanom u SBB stranci i kandidaturi za Parlamentarnu skupštinu BiH na predstojećim izborima želja mi je da se borim i da stvorim što bolje uslove i ambijent kroz zakonsku regulativu za koju će se boriti SBB i naš predsjednik Fahrudin Radončić, da naše Živinice, Tuzlanski kanton i Bosna I Hercegovina postane zajednica u kojoj će zdravstveni i drugi radnici imati bolje uvjete za rad, da se njihov posao adekvatno nagradi i da ne pomisle da napuštaju našu BiH, već da svoje vrijednosti i znanje mogu da ugrade u našu nama jedinu BiH, koja će da bude savremena država u Evropskoj uniji”.

Na predstojećim izborima 7.oktobra primarijus mr.sc.Hidajet Rahimić nalazi se na broju 3. i kandidat je SBB za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BiH, gdje očekuje podršku građana./Š.G./

Na slici: Hidajet Rahimić kraj mnogih priznanja kojima je nagrađen za uspješan rad