IZBORI 2022:Hajrudin Kozarević /SDP/

Dr.Hajrudin Kozarević je rođen 12.12.1972. godine u Selu Gračanica, Grad Živinice. Ljekar, specijalista dijagnostičke radiologije. Zaposlen na UKC Tuzla, Klinika za radiologiju i nuklearnu medicinu. Pripadnik Armije RBiH od 1992. do 1995. godine. Oženjen, otac troje djece.

Član je Predsjedništva GO SDP BiH Živinice. Nosilac liste SDP BiH za Parlament FBiH na Općim izborima 2.oktobra 2022. godine. Vijećnik u Gradskom vijeću Živinice od 2012. godine do danas.

Dr.Hajrudin Kozarević je cijenjen podjednako na poslu gdje radi i među narodom.Građani imaju veliko povjerenje u ovog istaknutog aktivistu, te ne čudi što već 10 godina je biran u Gradsko vijeće Živinice.

S obzirom na tradiciju socijaldemokratije i opće stanje u bosanskohercegovačkom društvu, politička orijentacija SDP BiH, kao partije ljevice, predstavlja najadekvatniji izraz koji iskazuje karakter i trenutne tendencije SDP BiH za vrijeme koje dolazi. Na tim osnovama, SDP BiH u prvom redu utvrđuje svoje univerzalne i trajne vrednote kojih se nikada neće odreći. Riječ je o životnoj sigurnosti, socijalnoj pravdi i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti, slobodi i jednakim šansama svih.

Između ostalog, to je ono na čemu istrajava dr.Hajrudin Kozarević već dugi niz godina, pa se očekuje nova podrška građana na narednim Općim izborima 2.oktobra.