KO SDP BiH Tuzla:Saopštenje za javnost

-Klub SDP pokrenuo inicijativu za pružanje jednokratne novčane pomoći penzionerima
u iznosu od 100 KM

U situaciji kada svakodnevno cijene osnovnih životnih namirnica rapidno rastu, kada na policama nedostaju osnovne životne namirnice koje građani sve teže mogu priuštiti Vlada TK je u dubokom zimskom snu.
Iako ima obavezu, da u situacijama većih poremećaja na tržištu, prije svega enormnog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica, interveniše sa mjerama propisanim Zakonom o kontroli cijena, Vlada TK ne reaguje.

Neophodno je iskoristiti finansijsku stabilnost Budžeta TK i značajan suficit te konkretnim mjerama pružiti podršku najugoroženijim kategorijama stanovništva.

Klub SDP BiH u Skupštini TK je iz gore navedenih razloga uputio incijativu kojom traži od Vlade TK da provede sve neophodne radnje s ciljem pružanja jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 KM svim penzionerima u Tuzlanskom kantonu čija je penzija manja od prosječne penzije u FBiH.

Važnost poduzimanja konkretnih mjera u datom trenutku je od ogromnog interesa za svakog građana. SDP BiH sinhronizovano djeluje na svim nivoima a s ciljem ublažavanja ogromnih posljedica divljanja cijena./Služba za informisanje KO SDP BiH Tuzla/