KO SDP BiH Tuzla:Saopštenje za javnost

 

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona usvojena je inicijativa Kluba poslanika SDP BiH za sufinansiranje troškova nabavke mineralnog đubriva poljoprivrednim proizvođačima u Tuzlanskom kantonu neophodnog za realizaciju ovogodišnje proljetne sjetve, u iznosu od 40% od vrijednosti nabavljenog mineralnog đubriva.

Proljetna sjetva je pred vratima, a naši poljoprivredni proizvođači suočeni su sa problemima oko njene realizacije usljed enormnog povećanja cijena repromaterijala. Cijene mineralnog đubriva su uvećane za 300%, a bez adekvatne primjene đubriva sjetva je nerentabilna i upitna.

Inicijativom Kluba poslanika SDP BIH u Skupštini TK, obavezali smo Vladu Tuzlanskog kantona da hitno i bez odlaganja, obezbijedi sufinansiranje troškova nabavke mineralnog đubriva našim poljoprivrednim proizvođačima.

Klub poslanika SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona će i u narednom periodu nastojati da svojim inicijativama pomogne našim proizvođačima, posebno u vremenu kada im je pomoć zaista potrebna./Služba za informisanje/