KO SDP BiH Tuzla:Saopštenje za javnost

Gostujući na N1 u emisiji „Dan uživo“, predsjednik SD-a Enver Bijedić je iznio nekoliko laži kojima je, po ko zna koji put, pokušao zamazati oči javnosti.

Izjava o napuštanju UKC-a Tuzla dr. Hajrudina Kačara zbog tobože šikaniranja i pominjanje u istom kontekstu dr. Zlatana Fatušića, je čista laž jer su isti penzionisani po sili zakona. Ovim Bijedić ponovo svojim lažima pokušava obmanuti javnost i na taj način stvoriti krivu sliku zarad jeftinih političkih poena. Bijedić nije spomenuo katastrofalno stanje na UKC-u Tuzla u vremenu kada su članovi njegove stranke (SD) i njihovih partnera iz SDA rukovodili ovom ustanovom. Bijedić nije spomenuo prošlogodišnji nalaz budžetske inspekcije koji se pored brojnih nepravilnosti najviše odnosio na enormno visoke plaće tadašnjeg menadžmeta koji se, prema nalazu, kretao od šest do deset hiljada konvertibilnih maraka, što je u suprotnosti s legalnim procedurama.

No međutim, Bijedić je nastavio sa lažima da je prethodna vlast ministrima povećala plate, te najavio da će jedan od prvih zadataka nove vlade biti da se iste vrate. Podsjećamo Bijedića da je prethodna Vlada TK, kao izvršna vlast, provela jednoglasnu Odluku Administrativne komisije Skupštine TK, u čijem sastavu je i poslanik SD BiH Žarko Vujović koji je glasao za ovu Odluku.

Na pitanje novinara, da li se radi o populizmu jer su i Žarko Vujović (SD) i Fahrudin Skopljak (SDA) glasali za ovu Odluku, Bijedić je nevješto pokušao da odbrani Vujovića tvrdeći da misli da on nije glasao za istu, te da je moguće da su preglasani.

Mi u KO SDP BiH Tuzla smo već odavno navikli na prevare, spinove i laži Envera Bijedića kojima se on služi, ali ćemo kontinuirano obavještavati javnost o istim, te nikada nećemo dozvoliti da laž postane istina./Služba za informisanje Kantonalnog odbora SDPBiH Tuzla/