KO SDP BiH Tuzla:Sufinansiranje troškova za gnojiva

Proljetna sjetva je pred vratima, a naši poljoprivredni proizvođači suočeni su sa problemima oko njene realizacije usljed enormnog povećanja cijena repromaterijala. Cijene mineralnog đubriva su uvećane za 300%, a bez adekvatne primjene đubriva sjetva je nerentabilna i upitna.

Zbog toga je Klub poslanika SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona TK uputio Inicijativu za sufinansiranje troškova nabavke mineralnog đubriva poljoprivrednim proizvođačima u Tuzlanskom kantonu neophodnog za realizaciju ovogodišnje proljetne sjetve, u iznosu od 40% od vrijednosti nabavljenog mineralnog đubriva.
Refundacija troškova u iznosu od 40% u vidu povrata za kupljeno mineralno đubrivo predstavljala bi značajnu pomoć za poljoprivredne proizvođače i uticalo bi, u velikoj mjeri, na kvalitetnu i blagovremenu realizaciju proljetne sjetve.

Klub poslanika SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona je ubijeđen da će ova inicijativa od strane poslanika biti prihvaćena i po hitnom postupku realizovana./Služba za informisanje KO SDPBiH Tuzla/