Koalicija “BOSS-LDS Živinice”zajednički na izbore

Već je u svim političkim partijama poznato ko će biti kandidat za članove Gradskog vijeća Živinice, a poznato je i ko će biti kandidati za gradonačelnika.

S obzirom na političku situaciju u Gradu Živinice OO LDS Živinice je pozivao stranke koje nisu pod uticajem lokalnih vlastodržaca da se zajednički udruže u kaoliciju i tako na predstojećim izborima ostvare što bolji rezultat.

Pozivu LDS Živinice odazvao se BOSS Živinice i tako je formirana kaolicija pod naziom: “BOSS-LDS ŽIVINICE”

Dana 17.08.2020.godine koalicija “BOSS-LDS Živinice” je u CIK BIH prijavila listu od 36 kandidata za predstojeće izbore.

Rukovodstva ovih stranaka koje predvode Zahid Mušić (LDS) i Kerim Durći (BOSS) danas su imali na dnevnom redu pripreme za naredne novembarske izbore, a i razmatrali su stanje oko pojave migranata na našem području.

“Pozvimamo nadležne organe da se uključe u rješavanje problema oko migranata.Ne može se prepustiti da ljudi sami vršljaju po gradu i okolini, kakvih je slučajeva bilo kada su provaljivali u napuštene kuće, a radili i druge prekršaje.Tim ljudima se mora obezbjediti adekvatan smještaj i poduzeti sve mjere da se ne dopusti stvaranje problema kakvih je bilo i još ih ima u nekim drugim područjima BiH”, saopšteno je iz “BOSS-LDS Živinice”.