Merima Aljić:Prioritet razvoj ekonomije

GO SDP Živinice na izbornim listama ima veći broj mladih, ali i žena.Među njima je i Merima Aljić-21-godišnja djevojka, zaposlena i aktivna u društveno političkom životu MZ Rudar i Grada Živinice.Na listi SDP za Gradsko vijeće Živinice nalazi se pod rednim brojem 11.

Tokom školovanja (Druga OŠ, ET škola i Medicinski fakultet Tuzla) bila je među najboljim đacima-studentima.Aktivna je u Forumu mladih, član Mjesne organizacije GO SDP Rudar, te aktivna u humanitarnim aktivnostima.

O svojoj kandidaturi za člana Gradskog vijeća Živinice kaže:

“Drago mi je što su me kolege predložile na listu i ono na čemu ću raditi jeste da se zalažem za razvoj ekonomije, da radimo na podizanju firmi, kako bi omogućili mladima da ostaju u svojoj domovini, da ovdje gradimo bolji živbot dostojan čovjeka 21.vijeka.Posebno je značajno istaći da u SDP radimo na gradnji pozitivnih odnosa,humanizma, socijalne pravde i drugih pozitivnih vrijednosti.Opredijeljeni smo graditi Bosnu i Hercegovinu kao društvo rodne ravnopravnosti u kojem žene i muškarci dijele moć i imaju jednaka prava, odgovornosti i mogućnosti, što se kod nas na djelu pokazuje”.

Šta na kraju reći, nego -podržimo mlade i dajmo im šansu kako bi imali priliku graditi zajednicu po mjeri svakog njenog građanina.