Narod i pravda:Izborna lista od 36 kandidata

Na predstojećim lokalnim izborima, 15. novembra 2020. godine, u Živinicama, politički projekat koji se najbrže širi u Bosni i Hercegovini, NAROD I PRAVDA, predstavljat će lista od 36 kandidatkinja i kandidata NiP-a Živinice.

Najmlađa lista, sastavljena od obrazovanih, stručnih, dokazanih, nekorumpiranih i moralnih ljudi, koji ZNAJU, MOGU I HOĆE, predvođena liderom procesa promjena na bolje u BiH i liderom Naroda i Pravde BiH, Dinom Konakovićem, spremna je mijenjati ambijent življenja u Živinicama i Bosni i Hercegovini
Na ovoj listi nema nikoga ko je dosada bio izabrani ili imenovani politički zvaničnik na bilo kojem nivou.

Živinice i Bosna i Hercegovina trebaju nove ljude.U toku 2018. i 2019. godine iz Bosne i Hercegovine je u druge zemlje iselilo 120 000 ljudi,(podatak
EUROSTAT-a), a to su, usporedbe radi, dva grada veličine Živinica.
POSLJEDNJI JE TRENUTAK DA NEŠTO UČINIMO.Moramo vratiti povjerenje građana u institucije, izabrane zvaničnike i u državu u cjelini.

Budžetska sredstva su sredstva građana i potrošnju istih treba da planiraju građani.Moraju se osmisliti i uvesti nove politike u svim sferama života, a koje će biti usklađene sa međunarodnim standardima i koje će nas ubrzano povesti u društvo razvijenih država i naroda (EU).

Borba protiv KORUPCIJE I KRIMINALA i stvaranje zdravog društva je imperativ našeg djelovanja. Sa onim političkim snagama koje slično promišljaju, mijenjat ćemo ambijent IZ TEMELJA na bolje i u korist građana.

Listu NiP-a BiH Gradske organizacije Živinice, predvodi EMIR RAHIMIĆ, dugogodišnji sportista – rukometaš našeg Konjuha, bivši juniorski reprezentativac BiH, internacionalac, igrač, sportski ambasodor Živinica i Bosne i Hercegovine koji je igrao u sedam država i na tri kontinenta.

Lista GO NIP BiH Živinice:1. Emir Rahimić,2. Jasmina Memišević,3. Zahid Halilović
4. Adnan Čokić,5. Selma Hajdarbegović,6. Izmir Ikanović,7. Dijana Silajdžić,8. Maid Mešić,9. Benita Salkanović,10. Nirmel Kalajevac,11. Nusreta Zenunović,12. Muamer Sakić,13. Lidija Omanović. Šabanović,14. Tarik Kudić,15. Besim Draganović,16. Almedina Junuzović,17. Emir Halilović,18. Amira Tursunović,19. Ermin Aličić,20. Maid Kadrić,21. Hanifa Nišić,22. Ramiz Jahić,23. Emina Osmanović,24. Tomislav Lišić,25. Dino Memagić,26. Alma Hašimbegović- Jahić,27. Asim Selimović,28. Hava Rahimić,29. Sadmir Kavazović,30. Hariz Begić,31. Melka Zubčević,32. Enes Trumić,33. Nasiha Zenunović,34. Ervin Aljić,35. Armin Hodžić i 36. Bisera Ponjavić./Tim za medije/