NEZAVISNA LISTA “POZITIVNA ŽIVINIČKA PRIČA”

Poštovani sugrađani,
Obavještavamo Vas, te najavljujemo djelovanje nove političke organizacije na području Živinica, koja nosi naziv Nezavisna lista “Pozitivna živinička priča”.

Na ideju za osnivanje Nezavisne liste, došli smo posmatrajući opšte stanje u državi, a posebno stanje na području naše lokalne zajednice. Nepravda i pogrešno shvatanje da je država tu zbog nas, a ne mi zbog nje, dodatno nas je osnažila i motivisala da krenemo u ovom pravcu.

Nezavisna lista “Pozitivna živinička priča” je politički pokret, koji je u ovom trenutku neophodan, kako bi građani dobili kvalitetnu alternativu postojećim politikama koje su prilično zalutale.

U našem fokusu će biti Živinice kao lokalna zajednica, otvorena za sve, Živinice kao moderan grad koji osigurava udobnost, sigurnost, visoku kvalitetu života, te grad koji svim građanima daje jednaku priliku da osiguraju svoju egzistenciju, te ispune ambicije.

“Pozitivna živinička priča” je u potpunosti posvećena stvarnim problemima građana, otvorena za sve ljude, bez obzira na prethodna politička ubjeđenja, te nacionalnu i vjersku pripadnost. Želimo udružiti pozitivne kapacitete u zajednički projekat. Oživjeti i podržati našu privredu i privrednike, zdravstvene i prosvjetne uposlenike, ugostitelje, kulturne i sportske aktivnosti, poljoprivredu, stvoriti povoljnu klimu za strane investicije, kreirati ambijent za ostanak mladih na području Živinica, te podržati sve ono što je domaće, živiničko.

Za svoja prava moramo se izboriti sami, jer nam ih niko neće pokloniti.Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane, da budu dio pozitivne priče “Pozitivna živinička priča”, otvorene za sve poštene i sposobne ljude, kojima je opšti interes iznad stranačkih i ideoloških interesa. Pridružite nam se na našem putu i budite dio promjena. Samo zajedničkim radom i angažmanom na području cijelog grada, Živinice ćemo učiniti mjestom boljeg života za sve !
S poštovanjem,
Faruz Tulumović, predsjednik Nezavisne liste “Pozitivna živinička priča”