NIP:Saopštenje za javnost

Poštovani sugrađani,
Živiničku javnost je posljednjih dana uznemirila informacija da je naš poznati sugrađanin, glumac, novinar, producent, TV i radiovoditelj, donedavni direktor Bosanskog kulturnog centra u Živinicama Elmir Krivalić počeo raditi kao umjetnički direktor u Centru za kulturu Lukavac.

Opravdano smo se svi pitali šta se desilo, zbog čega je otišao iz svojih Živinica i zar je drugima dobar a nama ne?

Onda smo se prisjetili da je prije nekoliko mjeseci aktuelna većina na vlasti imenovala novog direktora BKC Živinice, a Elmiru dodijeljena neka druga pozicija na određeno vrijeme, na kojoj zbog opstrukcija nije imao priliku ni nastavi raditi tamo gdje je stao bar u onom kulturno-umjetničkom dijelu.

Na kraju isteklo je i to vrijeme, a našeg uglednog sugrađanina su raširenih ruku dočekali u Lukavcu.

Gradski odbor Naroda i Pravde izražava svoje duboko razočarenje jer je Vlast u Živinicama još jedanput pokazala da su lični interesi daleko iznad interesa građana, da su spremni otjerati sve progresivne, pravedne, sposobne ljude zarad ličnih ili stranačkih interesa.

Posebno boli činjenica to što je smijenjeni direktor BKC, Elmir Krivalić, čovjek koji je bio pravi ambasador svoga Grada, prepoznatljiv u cijeloj BiH i po mišljenju svih građana najuspješniji direktor jedne od institucija u poslijeratnom periodu u Živinicama.

ZATO GOSPODO NA VLASTI NEKA VAM JE NA ČAST.

Ono što dodatno brine jeste šutnja Opozicije u Gradskom vijeću u Živinicama, ukoliko ona uopšte i postoji jer ovakve i slične stvari ne bi smjele proći praktično neprimijetno. Vrijeme je gospodo da se probudite.

Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina i mi rezervne nemamo i zato se svi moramo uozbiljiti, a ljudi poput Elmira su nam neophodni da bi pravili bolju, pravedniju, ljepšu i prosperiteniju Bosnu i Hercegovinu./Predsjednik GO NiP Živinice-Dr. Mirsad Šljivić/