OO LDS: Održana press konferencija

Danas je OO LDS Živinice organizovao press konferenciju na kojoj su novinarima govorili podpredsjednik Izet Čaušević i Zahid Mušić, predsjednik OO LDS Živinice i nosilac liste kandidata za OV Živinice.

“Cilje ove konferencije je da građane općine Živinice upoznamo sa izbornim programom LDS Živinice, gdje ovom press konferencijom govorimo o jednom dijelu programa, a to su mjesne zajednice. Posebno mjesto u izbornom programu LDS su mjesne zajednice, jer su građani ogorčeni na rad većine savjeta mjesnih zajednica”, rekao je Izet Čaušević.

Predsjednik OO LDS Živincie Zahid Mušić je istakao da su povjerenici mjesnih zajednica uglavnom poslušnici vladajućih stranaka i da zato promiču mnoge važne aktivnosti:

“LDS Živinice je za demokratske izbore u svim mjesnim zajednicama, kako bi sve MZ bile u funkciji građana, a ne stranačkih poslušnika. LDS se zalaže za ravnomjeran razvoj svih MZ i u tom cilju će budući vijećnici LDS zahtijevati poseban fond u Budžetu općine za nerazvijene mjesne zajednice. LDS će zahtijevati posebnu godišnju stavku, tj.obavezna sredstva za sve MZ, naspram broja stanovnika mjesnih zajednica. LDS smatra dobrim primjerom saradnje općine i mjesnih zajednica i građana na projektima “marka na marku”, gdje građani biraju projekte, a ne stranke na vlasti. LDS će zahtijevati novi princip “dvije marke na marku”, tj.općina 2 KM-građani 1 KM. LDS želi vratiti slobodu, dostojanstvo i odgovornost mjesnim zajednicama opićne Živinice”, rekao je Zahid Mušić na današnjoj press konferenciji./Š.G./