OO Naša stranka: Održan predizborni skup

Večeras je u velikoj Sali BKC održan predizborni skup OO Naše stranke Živinice, koja je počela intoniranjem državne himne.Prisutne je potom pozdravio podpredsjednik Naše stranke BiH Nihad Uk, koji je kanidatima poželio puno uspjeha na općim izborima 7.oktobra.

Osim članova i simpatizera skupu su bili prisutni kandidati ove političke partije za predstojeće izbore na listama kantonalnih, federalnih i državnih nivoa vlasti.Domaćin skupa i predsjednik OO Naše stranke Živinice Muradif Mujkanović, kandidat za Skupštinu TK, koji je predstavljen kao velikog borca za pravdu i istinu.

“Svi smo svjedoci da stanje u državi nije dobro, s tendencijom daljeg pogoršanja stanja. Da je tako govore mnoge nepobitne činjenice, kao što je briga vlasti kako napuniti svoje džepove na račun građana, a u isto vrijeme radnici uništenih preduzeća ostaju bez egzistencije, dok oni zaposleni u privredi rade za mizerne plate. Penzioneri žive od mizernih i ponižavajućih penzija, nedovoljnih često ni za lijekove.Škole i fakulteti niču na svakom koraku, a “akšam diplomanti” zauzimaju ključne pozicije u politici, obrzovanju, kulturi, sportu i nažalost zdravstvu.Moglo bi se toga još mnogo nabrajati o lošem stanju i okruženju u kojem živimo.

Naša stranka želi ponuditi izlaz iz postojećeg stanja, a prvi korak koji bi učinili poslije izbora jeste donošenje zakona o porijeklu i oduzimanju nezakonito stečene imovine i vraćanje iste u društvene tokove.Potom izvršiti reformu pravosuđa, reformisati oblast bolje zaštite prava radnika, ali i poslodavaca, boljeg vrednovanja rada.U oblasti privrede rasteretiti realni sektor, kao mjesto stvaranja nove vrijednosti”, rekao je Muradif Mujkanović, kandidat Naše stranke za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Osim Mujkanovića na listi kandidata OO Naše stranke Živinice još se nalaze mr.Franjo Ivić, Emina Mahmutbegović i Dimitrije Petrović-svi kandidati za Skupštinu TK.

Na skupu u velikoj sali BKC prisutnima su se obratili Mirjana Marinković-Lepić, nositeljica liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH,te kandidat za Skupštinu TK Selim Bešlagić koji je govorio o važnosti privrednog razvoja TK kao industrijskog centra u BiH.

U nastavku rada predizbornog skupa prisutnima se obratio kandidat za Parlament Federacije BiH Sead Mušić, a na istoj listi još je i Slavka Delić i Mirzo Zukanović.Mušić je govorio o potrebi donošenja zakon o prostornom uređenju i građenju na nivou države, kako se ne bi dešavalo gradnja mimo planova, kakav je slučaj stanogradnje u Živinicama, gdje se stvara višak stambenog prostora koji se neće moći nikome prodati.

Kandidat za Parament BiH je student Dejan Mišić, koji je govorio o položaju mladih i njihovoj ulozi u kreiranju kvalitetnijeg života u BiH:

“Bez obzira na krajnje teško stanje u državi, posebno za mlade, vjerujem da je još uvijek moguće popraviti stanje i stvoriti ambijent da se u BiH lijpo živi od svog rada.Zato smo ovdje u Našoj stranci, da zajedno sa ostalim čestitim i poštenim ljudima napravimo promjene ka boljem životu”, rekao je Dejan Mišić, inače učenik generacije Mješovite srednje škole Živinice i student četvrte godine Američkog univerziteta informacionih tehnologija u Sarajevu./Š.G./