OO NBL Živinice: Održan centralni promotivni skup

U Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice održana je centralni predizborni skup OO Nezavisne Bosanskohercegovačke Liste Živinice, koja je počela intoniranjem državne himne. Na ovom skupu velikom broju prisutnih govorili su kandidati za razne nivoe vlasti ove političke partije, kao i najviši stranački funkcioneri NBL BiH.

Na skupu su govorili Srđan Janjić, Sabina Jusić, akademik Rusmir Mahmutćehajić,Milivoje Milić, dr.Hajrudin Kozarević,brigadni general Salih Malkić, dr.Vehida Fazlić, Anto Marković, Senada Mehinović, načelnik Kalesije Sead Džafić, načelnik Goražda Muhamed Ramović, Hamdija Numanović i Ibrahim Hadžibajrić-predsjednik NBL BiH.

Kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona Sabina Jusić je istakla potrebu stvaranja uslova za ostanak mladih u svojoj državi, ocjenjuje da je to moguće sa Nezavisnom Bosanskohercegovačkom Listom:

“Nije mi cilj da uđem u vlast radi ličnog interesa, već je interes da zdravstvo vratimo tamo gdje mu je mjesto, pošto nema plemenitijeg poziva nego spasiti čovjeka. Vjerujem u razum svih majki dovoljno da mi one daju glas, jer moja poruka je svim majkama jasna i glasi:

Probudite se, vidite šta se dešava, sudbina naše djece i budućnost BiH se rješava. Ne smijemo napraviti grešku i ponovo ostavite na vlasti iste one koji su nam trasirali put da nam djeca odlaze u strane zemlje”!

Akademik Rusmir Mahutćehajić je govorio o stvaranju uslova za razvoj privrede i jednakih uslova za sve građane BiH:

“Slike koje gledamo uz puteve širom BiH podsjećaju nas na proteklih četvrt vijeka, dakle, ista obećanja kao prethodnih 25 godina.Imamo stotinu i više partija i pojedinaca i kako pronaći alternativu za BiH? Mora biti ista budućnost za sve narode BiH, drugačije budućnosti za našu državu ne može biti. Vlastita zemlja se rastura na obećanjima i prevaren je bosanski narod.Nezavisna Bosanskohercegovačka Lista je nova alternativa za BiH, što znači neprikosnovena borba protiv korupcije, ugrožavanja javnih dobara i sličnih negativnih pojava kojima moramo stati u kraj”.

Kandidat za Skupštinu TK Milivoje Milić se zalagao za potrebu uvođenja struke i nauke, a ne podobnih i stranački opredjeljenih kadrova:

“Ukoliko im ponovo date vlast državu BiH će dovesti 100 posto u dužničko ropstvo, raspordaće za sva vremena sve prirodne resurse, a mladost i inteligencija će otići u jednom smjeru, penzioneri će tražiti hranu po kontajnerima, država BiH će biti raskršće Istoka i Zapada.Ovo vam je sve dovoljno rečeno radi vašeg znanja.

Ako podržite građansku opciju NBL uradit ćemo slijedeće:

1.Sačinićemo prostorni plan uređenja i razvoja BiH na bazi bogatstva pod zemljom, bogatstva na zemlji i bogatstva na nebu za narednih 100 godina.To će uraditi struka svih iz svojih oblasti, a politiku ćemo izbaciti iz svih institucija, vjerskih objekata i preduzeća.

2.Zapošljavanje mladih i nezaposlenih vršićemo prema zvanju, znanju i broju bodova sa biroa, a ne kao do sada prema nacionalističkoj, stranačkoj pripadnosti i nepotizmu”.

Doktor Hajrudin Kozarević na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona je istakao da ljudi traže samo pravdu i poštenje i da to mogu osigurati 7.oktobra, na izborima.

Zlatni ljiljan i kandidat za Parlament Federacije BiH brigadni general Salih Malkić se u svom govoru osvrnuo na proteklih 25 godina i zaključio kako je došlo vrijeme da imamo sigurnu državu za sve građane:

“Treba nam sigurna država da bi omogućili sigurna ulaganja u BiH, a to znači poduzimanje hitnih mjera za ulazak BiH u NATO i Evropsku uniju, gdje će se prava i slobode građana mjeriti po evropskim standardima. Mi smo nova snaga i nova nada Bosne i Hercegovine i pošteno ćemo predstavljati naš narod”.

Uspješni privrednik iz Srebrenika Anto Marković, inače porijeklom sa Atlić Mahale Gornje Živinice je poručio građanima da izađu na izbore i daju šansu novoj nadi BiH ka izlasku iz krize i stvaranju povoljnog ambijenta za život dostojan čovjeka.

Načelnik Kalesije Sead Džafić, nosilac je liste za Parlament Federacije BiH, veliki je humanista i načelnik koji se ne vozi službenim kolima i ne prima platu za svoj posao prvog čovjeka Kalesije.Pozvao je građane da na izborima prepoznaju prave ljude koji ih neće pljačkati već pomagati.

Burnim apaluzima prisutnih na govornici je dočekan Hamdija Numanović-nosilac liste za Parlament Skupštine BiH, koji je, između ostalog, rekao:

“Borit ćemo se za adekvatnu zdravstvenu zaštitu i želimo BiH čiji će Parlament odlučivati, a ne jedan čovjek-međunarodni visoki predstavnik. Nećemo dozvoliti da se vodi specijalni rat protiv BiH. Naša rak rana su kantoni i mi ćemo urediti državu bez kantona. Projekt NBL je jedina alternativa u BiH i nadam se da će to građani prepoznati 7.oktobra.Ukidanjem kantona pokazat ćemo da smo od dans Evropska unija, jer imamo Nezavisnu Bosanskohercegovačku Listu. Poručujem biračima-nemojte nasjesti na priče onih koji čuvaju svoje plate, ja to nisam dozvolio kao predsjedavajući OV Živcinice, nisam dozvoli da se manipuliše sa mnom-zato dobro razmislite da li treba dati glas onima koji nam 25 godina daju lažna obećanja ili se okrenuti ka jedinoj alternativi za spas BiH”.

Predsjednik NBL BiH Ibrahim Hadžibajrić je nekolik puta proglašavan za načelnika godine u BiH i poručio je građanima:

“Nezavisna Bosanskohercegovačka Lista je prava politička alternativa za našu državu, jer smo to pokazali 2016.godine, kada su nezavisni kandidati dobili povjerenje blizu 120 hiljada građana.Spočitavaju nam da se borimo za vlast, a mi smo na vlasti već dvije godine kao načelnici u 9 BH općina i želimo boljitak za cijelu BiH pa se nadam da će tako i biti nakon skorašnjih općih izbora”./Š.G./