OO PDA Živinice: održana press konferencija

Danas je u svojim prostorijama OO PDA Živinice organizuovao press konferenciju povodom održavanja centralnog predizbornog skupa.Presicu je otvorila predstavnica za odnose s javnošću ove političke partije Senada Muratović-Mulavdić, koja je najavila da će centralni predizborni skup, u organizaciji OO PDA Živinice, biti održan u četvrtak, 27.septembar, na Gradskom bulevaru, sa početkom u 19 sati.

Nadalje je govorila o trenutnoj situaciji povodom ovog važnog događaja i problemima s kojim su se sukobljavali organizatori centralnog predizbornog skupa, a o čemu je šire novinarima govorio predsjednik OO PDA Živinice mr.Said Muhić:

“Zakazivanje organizacije centralnog predizbornog skupa PDA Živinice imalo je niz poteškoća. Prvo smo zahtjev za održavanje skupa uputili menadžmentu Gradske dvorane, ali nam nisu odobrlili.Međutim, istog dana odobrili su održavanje skupa SDP-u, ali mi ne okrivljujemo ovu partiju, već upravu Gradske dvorane. Takođe smo zahtjev uputili i na adresu BKC Živinice, na vrijeme izvršili uplatu, ali nam ni tamo nije odobreno održavanje skupa. Dakle, svi mogu a za PDA nema mjesta. Znamo da su oni gubitnici izbora i nadamo se da će građani prepoznati ko je ko i za koga treba dati svoj glas.Do sada smo imali više predizbornih skupova u mjesnim zajednicama, a u narednom periodu, osim centralnog skupa na Gradskom bulevaru u Živinicama, večeras imamo skup u Dubravama, a do kraja kampanje još i u Priluku”, rekao je mr.Said Muhić-kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Na press konferenciji OO PDA Živinice istaknut je stalni rast broja članova, uz podsjećanje da se krenulo od 15 članova inicijativnog odbora do sadašnjih nekoliko hiljada na području općine Živinice.

Na centralnom predizbornom skupu na Grdaskom bulevaru Živinice, zakazanom za četvrtak, 27.septembra od 19 sati govorit će dr.Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, zatim jedan od komandanata odbrambeno oslobodilačkog rata, Elzina Pirić-nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Senad Alić-nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona i mr.Said Muhić-kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH./Š.G./