OO PDA Živinice-MO Tupković: Moramo nastaviti graditi, jer jake lokalne zajednice čine jaku BiH

Kandidati Općinskog odbora Pokreta Demokratske Akcije Živinice za predstojeće Opće izbore 2018.godine, sinoć su predstavljeni mještanima Tupkovića. Šest kandidata PDA za koje će svi imati priliku glasati 7. oktobra obratila su se prisutnima.

Oni su kandidati za Predstavnički dom Parlamenta FBiH: Elzina Pirić i Said Muhic, kandidat za Parlamentarnu skupstinu BiH Zijad Rahimić, kandidatkinja za Skupstinu TK Narcisa Šiljegovic, te kandidati za Skupštinu TK Melvin Mandalović i Senad Mehmedinović.

Zajednička „kapa“ svim kandidatima su zajednički ciljevi koje je kreirao tvorac Pokreta Demokratske Akcije BiH i nosilac liste PDA za Parlamentarnu skupštinu BiH dr. Mirsad Kukić. Čovjek koji je u proteklom periodu radio ono što se vidjelo golim okom, čovjek koji je želio graditi termoelektranu, cementaru, fabrike, ali zaustavili su ga. Nisu mu dali da gradi. PDA na čelu sa ovim čovjekom nakon izbora će napraviti preokret, pokrenuti stvari na bolje jer mora se nastaviti graditi i naći izlaz iz ove situacije u koju su nas dovele zatvorene politike, ujedinjeno su obrazložili sinoć govornici predizbornog skupa.

Izborna platforma PDA zasnovana je na politici rada i odgovornosti, na razvoju prirodnih resursa, na razvoju ekonomskog sektora, rudarstva, energetike, drvne industrije gdje će one opštine koje imaju prirodne resurse, imati najviše koristi od tih resursa i znati ih čuvati, moglo se između ostalog čuti na šestom predizbornom skupu OO PDA Živinice.

Dosadašnji predizborni skupovi PDA jasno pokazuju da je PDA pobjednička partija, da će PDA ostati u vlasti i uraditi sve ono što je obećala.

Pristuni su pozvani da 7. oktobra glasaju za predsjednika PDA BiH i nosioca liste za Parlamentarnu skupštinu BiH dr. Mirsada Kukića, predsjednicu OO PDA Banovići i nosioca liste za Parlament FBiH Elzinu Pirić, te zaokruže kandidate PDA iz Živinica i sve druge kandidate PDA.

Naredni predizborni skup OO PDA Zivinice zakazan je za 24. septembar, ponedjeljak, u MO Višća sa početkom u 19 sati./Tim za medije/