OO SDP: Održan predizborni skup u Starom Đurđeviku

Na velikom predizbornom skupu u Starom Đurđeviku predstavljeni su kandidati ove političke partije za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima početkom oktobra. Promociji kandidata prethodio je prigodan video zapis o SDP BiH koji je tako predsatvio Plan 10 ponuđen građanstvu u predizbornoj aktivnosti.

Prvi se skupu obratio kandidat za poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona Nusret Mamić, domaćin skupa i predsjednik MO SDP Stari Đurđevik:

“Poznato je ranijih godina dok je SDP bio na vlasti koliko je bilo aktivnosti i šta je sve urađeno za bolji život mještana. Najnoviji primjer o gašenju NK Omladinca vidi se da je sport ovdje sasvim ugušen. Pred nama u MZ Stari Đurđevik i lokalnoj zajendici imaju tri velika problema koja ćemo poslije izbora riješiti, a to su problem vodosnabdijevanja našeg mjesta i ja sam obećao kada prođem u SKupštinu TK da ću sav paušal usmjeriti za vodovod, kako bi taj problem riješili. Takođe ovdje moramo napraviti i pješačku stazu da su nam djeca bezbjedna na putu do škole.Nadalje, naš zadatak je i gradnja toplifikacije Živinica, kako bi riješili pitanje zagađenja zraka tokom zimskog perioda, a ono što je takođe bitno za grad je izgradnja putne zaobilaznice”.

Na skupu su još govorili načelnik općine Živinice dr.Samir Kamenjaković, Hasan Halilčević, Mersiha Azapagić, Husein Tokić, Mehmed Rakovac, Amila Hodžić, Dževad Hadžić,Hasan Muratović i Enver Bijedić-predsjednik SDP TK i kandidat za poslanika Parlamenta BiH.

U svom obraćanju Muratović je govorio o znatnom zaostatku gradnje infrastrukture u BiH, sve težem životu građana i odlasku mladih iz svoje zemlje:

“Dok sam ja bio načelnik općine Živinice u nekoliko mandati izgradili smo preko 500 km asfaltnih puteva, 400 km ulične rasvjete u mjesnim zajednicama, Gradsku dvoranu i još mnogo objekata koje je teško i nabrojati. Ova vlast nije uspjela napraviti ni metra autoputa, dok je prethodna naša, kada je ministar saobraćaja bio Enver Bijedić, napravila preko 100 km autoputeva, te razbili blokadu Tuzle gradnjom tunela Karalula, izgrađena je i petlja Šićki Brod”.

Amila Hodžić, predsjednica OO SDP Živinice i kandidat za SKupštinu TK govorila je o potrebi zaustavljanja daljeg negativnog razvojnog trenda u BiH:

“Kaznimo one koji su dozvolili da je normalno biti nezaposlen i da nam odlaze najbolji kadrovi, na rubu smo egzistencije, zato hoćemo BiH po mjeri svih njenih građana, da pokrenemo razvoj poduzetništva i omogućimo građanima da žive od svog rada”

Nosilac liste za Parlament BiH Enver Bijedić se osvrnuo na postignuto u vrijeme mandata Vlade SDP i Nermina Nikšića:

“Đurđevik je uvijek bio “crvene boje” i ovaj veliki skup je najbolji putokaz da ćemo ponovo biti vodeći. Za to zasluge pripadaju našim prekaljenim borcima socijal demokraije, kakav je bio naš i vaš rahmetli Ejub Čokić, te vas pozivam da mu učenjem fatihe i minutom ćutnje odamo dužnu počast.

SDP-ova Vlada FBiH je uspješno zaposlila 15.000 osoba, realizovali 472 miliona KM investicija i angažovali 90 domaćih kompanija. Gradili smo Zemlju za sve nas, a da samo pomenem neke realizovane projekte:

-102 kilometra autoputa pušteno u promet 2014. godine,izvršena rehabilitacija 182 kilometra magistralnih cesta, deblokada Tuzle gradnjom tunela i prevoj Karaula, rekonstrukcija petlje Šički Brod,izgrađena sarajevska zaobilaznica, dovedene low-cost avio kompanije na Međunarodni aerodrom Tuzla, zahvaljujući uspješnim potezima ovaj aerodrom je najbrže rastući u regionu po broju putnika i još mnogo drugih projekata. A šta je uradila sadašnja vlast, realizovali su projekat gradnje pločnika pred ulaz u zgradu Predsjedništva BiH i to je za pohvalu, jer će tim trotoarom ulaziti u tu zgradu naš i vaš Denis Bećirević”./Š.G./