OO SDP: Održana tribina u Dubravama

Večeras je OO SDP Živinice organizovao tribinu i druženje s građanima Gornjih Dubrava. Kandidati ove političke partije za razne nivoe vlasti na predstojećim općim izborima govorili su o planovima za budućnosti. Tribinu je otvorio domaćin skupa i predsjednik Mjesne organizacije SDP Dubrave Sulejman Rakovac.

Prisutnima su se prvi obratili kandidati za SKupštinu TK profesor Hasan Halilčević, pravnica Mersiha Azapagić i Nusret Mamić.

“Nećemo dozvoliti poslije naše pobjede da nam se priklanjaju iz drugih političkih partija, oni koji se okoriste promjenom”dresa” i kojima je svjedno koja je opcija na čelu. Sve što ne valja u školstvu, zdravstvu i ostalom sigurno ćemo otkloniti.Mi nećemo dozvoliti dvije škole pod jednim krovom, jer smo jedina multietnička partija u BiH”, rekao je između ostalog Nusret Mamić.

Kandidati za Parlament Federacije BiH Mehmed Rakovac i Hasan Muratović su predsatvli Plan 10, koji treba donijeti boljitak za BiH.

“Ova vlast je dovela poslušnike i neznalice, pa i ne čudi što nam je ovako stanje.Za sve morate tražiti štelu, bilo da je riječ o upisu na fakultet ili zapošljavanju u javnom sektoru. Zapošljavaju svoje, a naša budućnost odlazi van zemlje. Mi imamo Plan 10 i znamo put normalizacije stanja. Nije teško ocjeniti rad prethodne vlasti, ako uzmemo u obzir da nije izgradila ni metra autoputeva, a dok je SDP bio na vlasti urađeno je 100 km autoputeva.Rasteretrićemo privredu, početi gradnju Bloka 7 TE Tuzla i riješiti niz drugih pitanja navedenih u našem Planu 10”, rekao je Muratović.

U otvorenom razgovru članove SDP, simpatizere i ostale zanimalo je kako riješiti probleme infrasturkture, o čemu je govorio Ibrahim Dedić.

“Najbogatija smo MZ općine Živinice, a infrastruktura je veoma loša. Djeca nemaju svoju stazu na putu do škole, vode nemamo, problemi oko PK Dubrave i dajte to otklonite nakon pobjede, da jednom i kod nas riješimo te probleme”, naglasio je Dedić.

OO SDP Živinice nastavlja predizbornu kampanju u petak, 21.septembra, organizovanjem javnog skupa kod područne škole Zema u St.Đurđeviku./Š.G./