OO SDP Živinice: MO Selo Gračanica sa kandidatima

Večeras je Mjesna organiazcija OO SDP Selo Gračanica održala sjednicu na kojoj se razgovaralo sa kandidatima za predstojeće opće izbore 7.oktobra. Kandidati za Skupštinu TK Nusret Mamić i Hasan Halilčević, kao i mr.Hasan Murtović-kandidat za Predsatvnički dom Parlamentarne skupštine FBiH, govorili su o stanju u državi, lokalnoj zajednici i potrebama promjene ka boljitku svih građana.

Sjednicu je otvorio predsjednik MO OO SDP Selo Gračanica Mehmed Vrtagić. On je u svom uvodnom obraćanju ocjenio političko stanje u ovoj sredini i prognozira podršku građana listama SDP na predstojećim izborima.

“Znat ćemo uzvratiti građanima na podršci koju očekujemo 7.oktobra.Promjenit ćemo sistem zdravstva, tako da će svi građani imati jednaka prava na zdravstvenu zaštitu, esencijalna lista lijekova mora biti realnija. Građani ne bi trebali ići u susjednu državu da kupuju lijekove, koji su i do pet puta jeftiniji nego kod nas.Moramo učiniti sve da mladima omogućimo da žive u svojoj zemlji, a ne da nam država bude zemlja staraca.

Kada je riječ o infrastrukturi, posljednjih godina nije gotovo ništa urađeno, pa bi zato građani trebali prepoznate stručne i provjerene kadrove, koji su prethodnih mandata realizovali nebrojeno mnogo projekata”, rečeno je između ostalog na večerašnjoj sjednici MO OO SDP Selo Gračanica.