OO SDP Živinice: Odžran cnetralni predizborni skup

Večeras je na Gradskom bulevaru u Živinicama održan veličanstven centralni predizborni skup, na kojem su još jednom kandidati i rukovodstvo SDP BiH govorili okupljenim građanima o programskim zadacima koji ih očekuju nakon izbora 7.oktobra.Skup je počeo intoniranjem državne himne BiH, a potom je predsatvaljena lista kanidata za Skupštinu Tuzlanskog kantona, kojoj je prethodila pozdravna riječ domaćina skupa, općinskog načelnika Živinica dr.Samira Kamenjkaovića.

Nosilac liste kanidata za TK Dževad Hodžić prvi se obratio skupu i poručio im da je država BiH iznad svih, iznad političkih partija.Rekao je da će naredna vlada popraviti trenutno loše stanje koje tjera građane iz BiH, osigurati liječenje u svojoj domovini, takođe i nabavku lijekova, a ne kao sada da se ide u susjednu zemlju gdje su lijekovi pet puta jeftiniji.“Mi SDP-ovci želimo da BiH vodi čovjek koji može BiH ujediniti u Evropsku uniju i NATO integracije, a to je naš Denis Bećirović“.

Potom je predatvljena lista kandidata za Parlament Federacije BiH, a prisutnima se obratio mr.Hasan Muratović, nosilac liste, koji je govorio o potrebi vraćanja politike i vođenja državnih poslova u instiucije, a ne kao sada da se diriguje iz kafana i hotela, žele nas zastrašiti, ali poručujem da se nismo plašili tenkova i neprijatelja tokom odbrambeno oslobodilačkog rata pa nećemo ni sada.“Imamo Plan 10 i ljude koji ga mogu provesti. Riješit ćemo u Tuzlanskom kantonu status prosvjetnih radnika, koji 20 godina rade na određeno, poboljšat ćemo zdravstvo da nam medicinski radnici ne odlaze liječiti u Njemačkoj, već ljude u svojoj domovini“, rekao je Muratović.

Nosilac liste za Parlament BiH Enver Bijedić se osvrnuo na postignuto tokom prethodene Vlade FBiH, kada je SDP bio na vlasti:

„SDP-ova Vlada je uspješno zaposlila 15.000 osoba, realizovali 472 miliona KM investicija i angažovali 90 domaćih kompanija. Gradili smo Zemlju za sve nas, pa smo između ostalog izgradili 102 kilometra autoputa koji je pušten u promet 2014. godine,izvršena rehabilitacija 182 kilometra magistralnih cesta, deblokada Tuzle gradnjom tunela i prevoj Karaula, rekonstrukcija petlje Šički Brod,izgrađena sarajevska zaobilaznica, dovedene low-cost avio kompanije na Međunarodni aerodrom Tuzla, zahvaljujući uspješnim potezima ovaj aerodrom je najbrže rastući u regionu po broju putnika i još mnogo drugih projekata, čime smo pokazali da možemo voditi BiH putevima prosperiteta“.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je govorio zašto građani trebaju dati glas ovoj političkoj partiji. Želimo živjeti u normalnoj zemlji. Želimo slobodno hodati ulicama. Želimo se voziti savremenim autoputevima. Želimo imati život dostojan življenja. Želimo živjeti u zemlji za sve nas. Želimo da nam SDP vrati oduzeta prava. Želimo da Denis Bećirović bude jedan predsjednik za sve nas! Glasajte za SDP! Glasajte za Denisa Bećirovića, jednog predsjednika za sve nas!

„SDP BiH je jedina partija koja ima članove različitih nacionalnosti u svakom dijelu naše zemlje. SDP je danas jedina politička snaga u državi koja ima mrežu organizacija od Save do mora i od Drine do Une, gdje svi šalju zajedničku poruku jedinstva i nedjeljivosti BiH i njenih građana i naroda. Zato nama niko ne treba i ne može držati lekcije o jedinstvu i zajedništvu, jer smo mi jedina politička opcija koja zajedništvo i cjelovitost BiH živi u punom smislu.

Ne bi htjeli da se poredimo s rezultatima aktuelne vlade, ali je neminovno da se mi razlikujemo od njih. Mi smo dva puta povećali penzije, a oni su sada prevarili aktuelne i oteli pola penzije svim budućim penzionerima”.

Dr. Denis Bećirović je dočekan aplauzima i podrškom velikog broja prisutnih: „Kao budući član Predsjedništva BiH odlučno ću se založiti za detaljnu reviziju i analizu učinaka diplomatskih misija Bosne i Hercegovine. Nedjelotvornost i neodgovornost u radu Predsjedništva BiH i naših diplomatskih misija zamijeniti će organizovan sistem sastavljen od najkvalitetnijih kadrova, patriota i zagovornika evroatlantskog puta Bosne i Hercegovine. Znam da sam zalaganjem za očuvanje dostojanstva države Bosne i Hercegovine stekao veliki broj opasnih neprijatelja. To je moj problem i ja ću se s time nositi. U poređenju sa žrtvovanjem bh. patriota u našoj bližoj i daljoj prošlosti to je zanemarivo.

Nije mi nepoznato da me na različite načine pokušavaju diskreditirati, obeshrabriti i u konačnici diskvalificirati u borbi za bolju, pravedniju i jaču državu Bosnu i Hercegovinu. To znam, nemam problem da se nosim s tim i takve napade očekujem u još brutalnijoj formi. To je sastavni dio obnašanja javne funkcije.

Vremenom sam naučio da sve napade na mene mogu pretrpiti, ali, jedno neću.Neću nikada sebično politički kalkulisati i posustajati kada je naša domovina BiH u pitanju“, rekao je Bećirović./Š.G./