OO SDP Živinice:Saopćenje za javnost

Danas je u OO SDP Živinice održana press konferencija, na kojoj je članovima i simpatizerima ove političke partije, kao i građanima općine Živinice, upućeno Saopćenje za javnost koje u cjelosti prenosimo, a koje je pročitao aktivista Fahir Spahić:

“Poštovani članovi i simpatizeri SDP BiH, prinuđeni smo da vas u cilju istinitog informisanja putem medija obavijestimo o slijedećem:

Radi dužeg zastoja u radu, neodržavanje sjednica organa u OO SDP BiH Živinice, samovolje i grubih kršenja Statuta SDP BiH od strane predsjednice, Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je na osnovu člana 72. i 87. Statuta SDP BiH na 53.sjednici održanoj 5.12.2018.godine u Sarajevu donijelo Oldluku o raspuštanju organa Općinske organizacije SDP BiH Živinice.

Ovom odlukom u članu 1.raspuštreni su organi Općinske organizacije SDP BiH Živinice:Općinski odbor, Predsjedništvo i predsjednica OO SDP BiH Živinice, kao i osnovne organizacije, te interesni oblici organizovanja, odnosno forumi.

Kako je navedeno u članu 3. Odluke viši organi će u skladu sa članom 2.Odluke imenovati povjereništvo, čiji je zadatak da radi na stabilizaciji prilika u OO SDP BiH Živinice, te pripremi i održi izbore za sve organe i tijela u Općinskoj organizaciji SDP BiH Živinice”.

U narednom periodu, kako je istaknuto, slijedi provedba Odluke Predsjedništva SDP BiH, čime bi trebalo da se urede odnosi unutar OO SDP BiH Živinice, na zadovoljstvo članova i simpatizera ove političke partije./Š.G./