OOSDP: Ko je istinski socijaldemokrata?

Uprkos pokušajima razaranja od strane drugih političkih opcija i „socijaldemokrata“ u tranzitu SDP je opstao i izašao spremniji da se odupre novim udarima.

Namjere pojedinaca da u kafanama skroje sudbinu SDP-a u Živinicama pa i šire, kako bi sačuvali koaliciju u OV Živinice i osigurali sebi pozicije, istima se i obila o glavu. O sudbini SDP-a u Živinicama su odlučivali i odlučivati će isključivo Živiničani koji interes SDP-a stavljaju ispred ličnog. To su svi oni čestiti i istinski tvorci socijaldemokratije, suživota, dostojanstva, kulture dijaloga i uvažavanja, bez mogućnosti „potkupljivanja“ pozicijama i slično.
Upravo borba takvih socijaldemokrata je rezultirala vraćanju Općinske organizacije SDP-a članstvu.

Reorganizacija partije na način na koji je zamislio jedan od kandidata za Predsjednika SDP-a drug Edin Delić je bila vraćanje nelegalno uvedenog Povjereništva u Živinicama. Time bi organizaciju i sistem odlučivanja podredili isključivo jednoj užoj grupaciji ljudi. Isti ti vrlo uspješno već dugi niz godina koriste sve raspoložive resurse SDP-a dok je SDP u Živincama iz godine u godinu bilježio konstantan pad i osipanje članstva.

Za samo nekoliko dana u Općinskoj organizaciji SDP BiH Živinice, nakon vraćanja iste legalno i legitimno izabranim oraganima, uspostavljen je sistem funkcionisanja i organizovani su unutarpartijski izbori za Predsjednika SDP-a BiH u skladu sa propisanim procedurama i aktima viših nivoa. Izbori su protekli u demokratskom duhu i raspoloženju na zavidnom nivou i bez incidenata.
Zahvaljujem se članicama i članovima Socijaldemokratske partije koji su izašli na untarpartijske izbore i dali svoj doprinos u izboru Predsjednika SDP-a BiH.

Pozivam istinske socijaldemokrate da daju svoj doprinos u jačanju SDP-a u Živinicama i razvijanju demokratije snagom argumenata a ne korištenjem drugih neprimjerenih metoda./Predsjednica OO SDP BiH Živinice Amila Hodžić/