OS SBiH: Održan centralni predizborni skup

Večeras je održan centralni predizborni skup Općinskog savjeta Stranke za BiH Živinice, na kojem su predsatvljeni kandidati ove političke partije za predstojeće izbore.Skup je počeo intoniranjem državne himne, a potom je minutoim ćutnje i učenjem fatihe odata počast palim šehidima i borcima odbrambeno oslobodilačkog rata.

Na centralnom predizbornom skupu u velikoj Sali BKC predatvljeni su kandidati ove politčke partije za Skupštinu TK, Predstavnički dom Parlamenta BiH, Predstavnički dom Parlamenta BiH i Amer Jerlagić-kandidat SBiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Sead Alibašić se prvi obratio skupu, pozvao građane da svoj glas daju kandidatima SBiH i Ameru Jerlagiću, jer će kadrovi ove partije obezbijediti bolju budućnost za sve građane BiH, rekao je Alibašić-kandidat za Skupštinu TK.

Emir Pepić /Skupština TK/ je govorio o ostanku mladih u svojoj zemlji , a ne da idu razvijati strane zemlje, već svoju BiH.Henrijeta Kadić /Skupština TK/ je počela svoje obraćanje počela pjesmom Muse Ćazima Ćatića o ulizicama, osvrćući se na stanje u obrazovanju, otvranju privatnih škola i fakulteta, gdje se bzo stiču diplome, koje vode na određene funkcije.“Znanje je snaga-znanje je moć“, poručila je Henrijeta.

Burnim ovacijama prisutnima se obratio domaćin skupa i predsjednik OS SBiH Živinice Asmir Hasić-nosilac liste za Predsatvnički dom Parlamenta FBiH:

„Realizovali smo za proteklog mandata niz infrastrukturnih objekata, puteva u Šerićima vrijednih blizu 1,4 miliona KM, obnovili škole u TK, a kružni tok u Dubravama je moja inicijativa.Kada govorim o Skupštini TK, gdje sam bio protekli mandat, od 35 poslanika njih 15 je bilo“ćutologa“, koji se nikada nisu prijavili za učešća u raspravama.Sada ti isti traže glasove građana-pa zar da im daju glasove za pasivnost! Naši kandidati zaslužuju glasove građana 7.oktobra.Kada govorimo o stanju u BiH, moram kazati da mi nismo napadnuti od Srba ili Hrvata, već smo napadnuti od nas iznutra, e to ne može proći, dosta je bilo kretanja unazad-sada idemo naprijed sa SBiH.Mi se ne smijemo voditi dosadašnjom praksom da se šehida sjetimo samo na prigodnim skupovima, da im proučimo fatihu i zaboravimo ih.Imaju njihove porodice, njihova djeca i o njima treba voditi brigu, kao što to čini SBiH“, rekao je, između ostalog, Asmir Hasić, pozivajući građane da podršku daju bošnjačkom članu Predsjedništva Ameru Jerlagiću.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić, burno je pozdravljen od članova i simpatizera Stranke:

“SBiH se vraća na političku scenu BiH. Govorili su nam poslije onih izbora da smo rahmetli, e- poručujemo im da će se rahmetlije vratile poslije 7.oktobra.

Za razliku od ostalih, mene je patriotizam vratio u BiH i Armiju BiH.Zato se i sada borimo za BiH.Imamo mnogo primjedi na prethodne vlasti, više ne možemo dopustiti da nam stranke postaju biroi za zapošljavanje, jer je blizu 200 hiljada mladih istjerano iz BiH.

Prije desetak godina započeo sam jedan mukotrpan ali izuzetno važan posao za sve rudare i njihove porodice – posao prisajedinjenja rudnika Federacije Elektroprivredi BiH. Početni rezultati bili su i te kako ohrabrujući je u posljednjih osam godina došlo da zastoja u realizaciji onoga što sam, sa saradnicima započeo a što je rezultat nerazumijevanja pa i nezainteresovanosti dosadašnjih vlasti da rudnike i rudare stave na mjesto koje zaslužuju. Zbog toga vam čvrsto obećavam, kada dođemo na vlast, da ću ja ali i svi izabrani članovi Stranke za ostale nivoe vlasti, učiniti sve da taj značajan posao nastavimo, da ga privedemo kraju a to znači sigurniji rad u rudniku, bolji životni standard rudara i njhovih porodica. To, istovremeno znači i više novih radnih mjesta i zadržavanje mladi na njhovim vjekovnim ognjištima”, naglasio je Jerlagić uz burno odobravanje prisutnih na skupu.

Večerašnji centralni skup OS BiH bio je veoma dobro posjećen, uz prisutnost preko 600 članova i simpatizera, koji su došli iz raznih krajeva općine živinice, a samo iz Priluka i Šerića kretala se kolona od 220 automobila, a prije početka skupa prisutne su zabavljali bendovi narodne muzike./Š.G.