Platforma za progres:Izađite na izbore, a ne iz BiH

Platforma za progres je nova politička stranka osnovana na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25.11.2018.godine u Sarajevu. Prvi i osnovni cilj Platforme za progres je stvaranje stabilne, funkcionalne, prosperitetne i pravedne Bosne i Hercegovine, stoga je u svom djelovanju postavila pet principa: država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost.

Lokalni izbori 2020.godine su prvi izbori na koje Platforma za progres izlazi sa svojim kandidatima i kandidatkinjama. Nosilac liste za Gradsko vijeće Živinica ispred Platforme za progres je Alma Šahbegović, profesor bosanskog jezika i književnosti, zaposlena u JU Gimnazija Živinice i JU Mješovita srednja škola Živinice.

Pod rednim brojem dva je kandidat Meho Osmanović, elektroničar telekomunikacija, zaposlen u DOO Nutria.

Treća je kandidatkinja Selma Kitić Begić, doktor medicine.

„Kandidati Platforme za progres nemaju političko iskustvo, ali zasigurno imaju volju i snagu da donesu promjene i utru put napretku našeg grada“, rekla je nositeljica liste Alma Šahbegović.

Kandidati Platforme za progres su sebi kao cilj postavili rješavanje pitanja mladih, njihovog obrazovanja za potrebe tržišta naše države, a ne zemalja EU, kroz formiranje raznih fondova za pomoć i podršku mladima, te kroz olakšavanje procedura osnivanja firmi i jačanje IT sektora. U vrh svojih prioriteta postavili su i ekološka pitanja, čije rješenje vide u reciklaži otpada, povećanju zelenih površina i uređenju parkova i izletišta.

Poljoprivredni poticaji, jačanje poljoprivrednog sektora je također u samom vrhu prioriteta, uz rješavanje infrastrukturnih problema. Ono što kandidate Platforme izdvaja od ostalih jeste što iza sebe imaju ekspertne timove spremne da ponude rješenja za sve probleme koje imaju građani Živinica.

„Izađite na izbore, dajte svoj glas ljudima kojima vjerujete, dajte glas novim idejama. Izađite na izbore, a ne iz Bosne i Hercegovine. Vrijeme je za progres, jer do nas je!“, poručuju kandidati Platforme za progres.