Press konferencija Stranke za BiH

 

Danas je u hotelu President održana press konferencija Gradskog savjeta Stranke za BiH Živinice.Predsjednik ove političke partije Asmir Hasić je na početku svog izlaganja izjavio da od danas više nisu članovi Stranke za BiH, te da podnose ostavke na sve stranačke funkcije.

Kompletan Gradski savjet Stranke za BiH Živinice napustio je ovu stranku.Razloga je mnogo, od nepoštivanja izbrnog rezultata, te mnogih drugih stvari, ali mi nećemo puno detaljisati, ostat ćemo u okviru dostojanstva i reći da sa ovakvim rukovođenjem i ponašanjem vrha stranke prema najboljem Gradskom savjetu SBiH na Tuzlanskom kantonu, te prema predsjedniku GS BiH Živinice Asmiru Hasiću više ne ide”, rečeno je na press konferenciji.

Predsjednik GS SBiH Živinice Asmir Hasić je u nastavku izlaganja još izjavio:

“To znači da od danas kompletan GS SBiH Živinice napušta stranku, a između ostalog smatramo da je bitno napomenuti da imamo dva poslanika u Skupštini TK( Asmir Hasić i Emir Salihović), četiri vijećnika u GV Živinice (Sejfo Muharemović, Salih Mumić, Adem Ferizović i Nedim Klapić),ministrica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša TK Anelu Ajšić. Iz stranke je istupio i Zoran Jovanović, vijećnik u GV Tuzla, te gradski vijećnik u Lukavcu koji je i predsjednik GO SBiH Lukavac Mehmed Bikodušić, te većina članova GS SBiH Lukavac.Iz GS SBiH Živinice istupilo je i kompletno članstvo, dok u Lukavcu oko 80 posto članova napušta ovu stranku. Stranka za BiH od danas prestaje biti parlamentarna u Skupštiini i u gradskim vijećima Živinice, Lukavac i Tuzla. Članovi koji su napustili stranku, od danas će djelovati kao nezavisni poslanici i gradski vijećnici”, rekao je Hasić.

Na press konferenciji u Hotelu President novinarima su se još obratili Zoran Jovanović, ministrica Anela Ajšić, Emir Salihović, predsednica Asocijacije žena Lejla Mukinović i predsjednica Asocijacije mladih Aida Čičkušić.Svi su dali punu podršku predsjedniku Asmiru Hasiću.

“Političke vođe, kako smo vidjeli, ne rade u interesu građana, već samo rade za svoj interes i kult ličnosti i sve se rješava mimo organa stranke, a mi to ne možemo podržavati”, rečeno je između ostalog na press konferenciji./Š.G./