Press OO PDA: Predsatvaljeni kandidati za izbore

Danas je Općinski odbor PDA Živinice organizovao press konferenciju na kojoj su predstavljeni kandidati ove političke partije za predstojeće izbore i razne nivoe vlasti. Press je otvorila i uvodno izlaganje podnijela Senada Muratović Mulavdić, koja je istakla dosadašnje aktivnosti u vezi sa promocijom kandidata na javnim skupovima, info štandovima i drugim oblicima predsatvljanja kandidata.

Za Skupštinu Tuzlanskog kantona iz OO PDA Živcinice na listama se nalaze Narcisa Šiljegović, Melvin Mandalović, Naida Salkanović, Edin Kamberović i Samid Butković, a nosilac liste je Senad Alić, aktuelni predsjedavajući Skupštine TK.

Za Predstavanički dom Parlamenta Federacije BiH kandidati su Said Muhić i Dijana Duraković, a nosilac liste je Elzina Pirić.

Nadalje u svom obraćanju prisutnim predstavnicima medija Senada Muratović Mulavdić je istakla i imena kandidata PDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.Nosilac liste je uvaženi dr.Mirsad Kukić, iz OO PDA Živinice kandidat je Zijad Rahimić.

Predsjednik OO PDA Živinice mr.Said Muhić se osvrnuo na dosadašnje aktivnosti, probleme oko organizacije centralnog predizbornog skupa u Živinicama i očekivanja od predstojećih izbora 7.oktobra:

“Naše predizbrne aktivnosti počeli smo održavanjem spektakularnog skupa u tuzlanskom Mejdanu i do sada smo održali više skupova na području TK.OO PDA Živinice će svoj centralni predizborni skup organizovati 27.septembra, ali nam nije odobreno da to bude u Gradskoj dvorani, a još očekujemo odgovor za održavanje skupa u BKC.Međutim, ako ni tu za nas ne bude mjesta bit će ga na otvorenom prostoru. PDA će na ovim izborima u Živinicama biti prva ili druga po broju dobivenih glasova, a ono što namjeravamo uraditi je deblokada Tuzlanskog kantona, ravnomjerna raspodjela sredstava sa računa Uprave za indirektno oporezivanje, te dislociranje javnih preduzeća iz Sarajeva u Tuzlanski kanton, ulazak BiH u NATO, koji nam omogućava stabilnost, a time i investiranje u razvoj poduzetništva”, rekao je predsjednik OO PDA Živinice i kandidat za Predsatvnički dom Parlamenta Federacije BiH mr.Said Muhić./Š.G./