SBiH:Poziv dr.Harisu Silajdžiću za još jedan mandat u Predsjedništvu BiH

U prisustvu velikog broja članova i simpatizera večaras je u velikoj Sali BKC Živinice održana Javna tribina Stranke za BiH, pod naslovom ”Odgovor SBiH na aktuelnu političku situaciju”.

Skup je počeo intoniranjem državne himne BiH i odavanjem pošte preminulim šehidima i borcima odbrambeno oslobodilačkog rata, a potom je prisutne pozdravio predsjednik GO SBiH Živinice Asmir Hasić.

Na Javnoj tribini su učestvovali predsjednik GO SBiH Živinice Asmir Hasić, predsjednik Kluba vijećnika SBiH u GV Živinice Emir Salihović, te član Predsjedništva SBiH Adib Đozić i predsjednik SBiH TK Mirnes Gušić. Gost tribine je Semir Efendić, vršilac dužnosti predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Obraćajući se velikom broju prisutnih Hasić je govorio o potrebi promjene stanje ka boljem od općina i kantona do Federacije i BiH u cjelini:

„Imamo veliki broj mladih i obrazovanih kadrova, među njima i četiri vijećnika u GV Živinice sa visokom stručnom spremom, koji svestranim aktivnostima i djelovanjem mijenjaju svojim trudom i znanjem stanje u gradu.Naši vijećnici nastoje da sredstva Budžeta ravnomjerno ulažemo u sve mjesne zajednice jer su to novci svih građana.U svim segmentima naši vijećnici se bore za ukupni napredak u svim oblastima.Niko od naših članova nije u komisijama ili nadzornim odborima. Kako nam rade lokalne vlasti najbolje je zaključiti po uništenom komunalnom preduzeću, što je jedinstven primjer kod BiH.Naša stranka raste iz mjeseca u mjesec i to je dobar znak pred naredne izbore.Pokazalo se – kada je više Stranke za BiH više je i Bosne i Hercegovine, a to građani prepoznaju“.

Predsjednik Kluba vijećnika SBiH u Gradskom vijeću Emir Salihović je istakao borbu za unapređenje života građana u lokalnoj zajednici:

“Uzimajući u obzir rezultat na posljednjim Lokalnim izborima s pravom možemo kazati da je Gradski odbor SBiH Živinice najjači i najveći u državi, a najzaslužniji za to je predsjednik Asmir Hasić. Stranka za BiH ima razvijenu strategiju i ima kadar koji se može uhvatiti u koštac sa svim problemima sa kojima se suočavaju građani. Ima hrabrost i istrajnost, a što je najvažnije ima cilj, a taj cilj se zove suverena, jedinstvena i ekonomski jaka država Bosna i Hercegovina”!

Član Predsjedništva SBiH Adib Đozić je pohvalio Živiničane i podsjetio na najteže dana agresije na BiH, kada su Živiničani bez ičije naredbe krenuli da brane Podrinje i BiH, a takođe su uložili mnogo truda i solidarnosti u prihvatanju prognanih Podrinjaca u najteža vremne.

Predsjednik SBiH TK Mirnes Gušić je govorio o potrebi unapređenja stanja od lokalnih zajednica do BiH:

„Politička situacija u BiH je takva da se može ocijeniti najlošijom ocjenom.SBiH može unaprijediti to teško stanje, tako što će uspostaviti političku stabilnost u cjelini, na svim nivoima vlasti.Koalicije nigdje ne funkcionišu kako treba.U TK nema stabilnosti od kada 2010.godine SBiH napušta koalicije i od tada je niz vlada promijenjeno, tako da niko ne zna koliko!?Otuda potreba uspostave političke stabilnosti“.

Velikim aplauzom dočekan je predsjednik SBiH Semir Efendić, koji se obratio slijedećim riječima:

„Od agresije smo uspjeli odbraniti cjelovitost BiH, ali ne plansko napadanje na Bosnu i Hercegovinu.Zato je sada najveća potreba jačanje Stranke za BiH.Ne treba čekati šta će drugi reći i učiniti, već šta mi trebamo učiniti?Politički smo prosuti na bezbroj stranaka, te zato niti jedan zakon u parlamentima ne može da prođe.Zaustavljeni smo u svim oblastima, pa smo riješili da ojačamo Stranku za BiH i izborimo prosperitet.S ovog mjesta zato upućujemo poziv dr.Harisu Silajdžiću da se kandidauje za još jedan mandat u Predsjedništvu BiH“.

Obraćanje današnjih učesnika u Javnoj tribini naišlo je na veliku podršku prisutnih, koji su govornike često nagrađivali aplauzima.U kulturno zabavnom dijelu Javne tribine SBiH, Kulturno umjetničko društvo Mladost iz Suhe izvelo je nekoliko uspjelih kreacija narodnih kola ovih prostora./Š.G./