SDBiH-GO Živinice: Uskoro svečano otvaranje kancelarije

Na političkoj sceni Živinica, TK i BiH od nedavno egzistira nova stranka, a to je Socijlademokrati BiH-Gradski odbor Živinice.U ponedjeljak, 18.novembra, s početkom u 16 sati, na Gradskom bulevaru bit će svečano otvorena kancelarija Socijaldemokrata BiH (SDBiH) Gradski odbor (GO) Živinice.

Predsjednik Inicijativnog odbora SDBiH GO Živinice Nusret Mamić poziva građane Živinica da prisustvuju svečanom otvranju kancelarije i priključe se ovoj političkoj partiji:

” Kancelarija je smještena na prvom spratu tržnog centra „Bulevar“. Bit će to prilika za naše članove , zvanice i goste da nastavimo najljepšu i najsocijaldemokratskiju priču sa prostora našeg grada ikad, jer ovdje su istinski socijaldemokrati. Bit će to prilika da se otvori mjesto dijaloga, kulture, socijalne pravde, biznisa i ono što je najbitnije, mjesto gdje će se uvažavati čovjek i cijeniti prosperitetne ideje za sveukupni bolji život građana.

SDBiH je logičan slijed i odgovor na sve ono što nije istinska socijeldemokratija, pogotovo nije privatna stranka niti partija. Ovdje se odluke donose među članovima, uz prethodno usaglašavanje sa cijenjenom strukom i naukom. Ovdje su i novi ljudi koji nikada do sada nisu bili politički aktivni. Ovdje je inteligencija, nauka, prosperitet koji neće zapostaviti rudare, stolare, poljoprivrednike, trgovce i pogotovo poslodavce sa kojima se mora aktivno raditi da se egzodus aktivno radnog stanovništva konačno zaustavi. Dakle, adresa istinske socijaldemokratije od ponedjeljka, 18.novembra, je u srcu Grada, našem Bulevaru. Svi ste dobro došli”, rekao je Nusret Mamić.

Kada je riječ o pristupu novih članova u novu političku partiju Mamić poručuje:

” I da, nemojte se učlanjivati, mada taj dan to možete učiniti, dok ne vidite i čujete ko je među nama, šta smo radili, šta radimo i šta ćemo raditi, jer nismo svi isti. Nismo dakle svi isti jer ljubav prema domovini se cijeni po onome šta smo spremni učiniti za nju, a ne po paušalima i funkcijama koje ne zaslužujemo. Konačno imamo mogućnost da nam niko i nikada više, što iz bliže što iz dalje okoline, kroji pamet i da po istu idemo, a oni samo dobiju glasove i izgrađuju sebe. Tuzlanski kanton, pokazat će se, odvažio da svoju sudbinu uzme u svoje ruke i da najmnogoljudniji kanton pretvori u ekonomsko čudo, uveže saobraćajnicama i pojača interes ulaganja i to je očigledno mnogima zasmetalo. Poruka, preuzmimo odgovornost za svoje živote, učlanimo se u SDBiH i da se konačno pitamo sa sebe, za buduće naraštaje”.

Prema riječima Mamića u narednom periodu predstoji formiranje mjesnih organizacija, a potom i izbori na nivou Gradse organizacije SDBiH Živinice.Svojim prisustvom u ponedjeljak će svečano useljenje u novu knacelariju uveličati predsjednik SDBiH Enver Bijedić,gradonačelnik Lukavca Edin Delić, predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, Sejfudin Tokić, te ministri u Vladi TK iz ove politčke partije./Š.G./