SDP: Promotivni skup kandidata u St.Đurđeviku

Večeras je na poligonu kod Osnovne škole u St.Đurđeviku održan promotivni skup OO SDP Živinice, na kojem su velikom broju prisutnih građana predsatvljeni kandidati za Općinsko vijeće Živinice i kandidat ove političke partije za načelnika općine Živincie dr.Samir Kamenjaković.

Na predizbornom skupu prisutnima se obratilo više kandidata za OV iz ovog kraaja naše općine, koji su uglavnom govorili o potrebi razvoja poduzetništva, zapošljavanja i ostanka mladih u svojoj domovini.

“Već duže vrijeme je prisutna pojava napuštanja mladih iz svoje domovine BiH, pa sam se zato uključio u politički život, gdje želim da kreiramo život u BiH, jer nam je SDP to omogućio. Drugim partijama je normalno što nema posla, niti o tome brinu. Moramo se više posvetiti sportskim aktivnostima mladih, kao što smo to uradili u Đurđeviku, gdje je rad NK Omladinca bio potpuno ugašen, a danas okupljamo 80 mladih koji žele baviti se sportom”, rekao je Edin Salkanović.

Samir Butković i Armis Halilović su potvrdili da je iz BiH posljednih godina otišlo preko 100 hiljada mladih i da je krajnje vrijeme da se programima zapošljavanja to spriječi. Jasmina Sarić vidi budučnost BiH na čelu sa Socijaldemokratskom partijom, te poručuje da se moramo izboriti da svi živimo u svojoj domovini.

Dženita Goletić je takođe iz reda mladih socijaldemokrata i studentica je građevine:”Ovdje smo rođeni i ovdje ostajemo, jer sa SDP-om imamo šanse”, kazala je Dženita.

Kandidat Muharem Čerkezović je istakao kako su nam prethodne vlasti puno obećavale, ali nije bilo boljitka:

“SDP neće nikada iznevjeriti narod, jer gdje su najbolji na čelu sa dr.Samirom Kamenjakvićem, samo može biti svima bolje. Takav nam treba za načelnika, a ne samo ko će raditi jedan mjesec pred izbore, već cio mandat. Ako dobro izaberemo svima će nam biti bolje, a to može biti samo sa SDP-om”, rekao je Čerkezović.

Zaustaviti odlazak mladih novim razvojnim programima

Nosilac liste kandidata za OV Živinice Nusret Mamić je govorio o potrebi izgradnje objekata za mjesne zajednice, gdje će se aktivisti dogovarati o akcijama koje trebaju poduzimati za razvoj svojih sredina. Takođe je istakao potrebu izrade baze podataka u svim mjesnim zajednicama, kako bi imali na raspolaganju sve potrebne podatke u tim lokalnim zajednicma.

“Do nedavno je bastion SDP-a bio Đurđevik, a od nedavno je to i Lukavica našeg Samira Kamenjakovića. Vidjeli smo večeras šta brine mlade ljude i kako žele promijeniti stanje ka boljem. Ovi mladi ljudi, penzioneri, demobilisani borci i nezaposleni su naša obaveza koja nas motiviše, da svi zajedno još više radimo za SDP, socijal dmeokratiju, naše kandidate na listi i našeg načelnika Kamenjakovića”, rekao je Mamić.

Kandidat za načelnika općine Živinice dr.Smir Kamenjaković je govorio o nepravdi pri zapošljavanju, kao i drugim nepravilnostima u lokalnoj zajednici i potrebi da se to promjeni.

“Živinice moraju imati jasnu perspektivu, Akcioni plan za mlade da bi djeca ostajala ovdje. Nemojte dozvoliti da vas kupuju i opet da čekamo četiri godine na novu šansu. U gradu i svim mjesnim zajednicma moramo obezbijediti bolje uslove za život svih. Govorio sam o formiranju pet savjeta-eksperata koji će izvući Živinice i bit ćemo najuspješnija opština u Tuzlanskom kantonu. Svejedoci smo da tokom dana mnogi mladi sjede po kafeima našeg Bulevara, nemaju posla, a ko je kriv zato? Krivi su oni koji su uništili Konjuh, Živinicepromet, Živinicetrans, 4.oktobar, pa kako će takvi napraviti nove fabrike, ako su uništili one koje već postoje. Sa SDP-om možemo izgraditi biolje Živince za sve nas, imamo programe i uz podršku građana naša perspektiva je izvjesna”, istakao je dr.Samir Kamenjaković.

Tokom održavanja promotivnog skupa prisutnima su se još obratili bivši predsjednik SDP Živinice i predsjednik ove lokalne zajednice Ejub Čokić i Hakija Meholjić, aktivista SDP iz Srebrenice./Š.G./