SDP:Predizborni koncert srama

Izborni štab GO SDP BIH Živinice,već dugo vremena se suočava sa pokušajima jeftine političke kupovinepoena od strane živiničke SDA. Oni često provode takve aktivnosti bez imalo stida ili obzira prema trošenju budžetskog novca svih naših građanki i građana.

Kao ozbiljna politička partija,ne reagiramo na svaki njihov takav postupak,jer građani itekako znaju prepoznati i osuditi takvo ponašanje. Tim okupljen oko Begana Muhića,u trenutku kada građani naše Krajine vode bitku protiv nezapamćenih poplava na tom području,organizuje koncert estradnih umjetnika,u svrhu pokušaja ostanka na vlasti.

Strogo osuđujemo organizaciju koncerta u uvim okolnostima te mislimo da su muzičke manifestacije besmislene u ovom trenutku. Naš kandidat dr. Hajrudin Kozarević osuđuje ovakvo vođenje politike i izborne kampanje, te predlaže Beganu Muhiću, koji je zbog svojega dužeg odsustva iz Živinica izgubio osjećaj prema građanim, da sredstva koja su planirali utrošiti za organizaciju “predizbornog skupa“ preusmjeri za pomoć ugroženim domaćinstvima Krajine.

Također poručujemo našim političkim protivnicima,da su ovakve aktivnosti jedan od glavnih razloga zašto će bastion SDA u Živinicama pasti 28.Maja, i da je konačno došlo vrijeme da se građani Živinica oslobodenjihovog uticaja i okova./Pres GO SDP BIH Živinice/