SDP:Susret sa veteranima na kafi

Gradska organiazcija SDP BiH Živinice održava redovne aktivnosti u okviru Foruma žena, Foruma mladih i Foruma seniora.Proteklog vikenda aktivisti Foruma mladih organizovali su izlet u Beograd i posjetu Kući cvijeća.

Mladi su u proteklom periodu pokrenuli nekoliko važnih akcija među kojim i uređenje spomen obilježja Pijernička ćuprija, u znak sjećanja na poginule partizane u Drugom svjetskom ratu.

Takođe GO SDP BiH Živinice redovno obilježava značajne događaja iz odbrambeno oslobodilačkog rata, pa je tako nedavno delegacija ove političke partije položila cvijeće kraj spomen obilježja poginulim šehidima i borcima u Gradskom parku, te kraj biste i mezara narodnom heroju Nesibu Malkiću, a sve to povodm godišnjice formiranja 210.Viteške  brigade Nesib Malkić”.

O današnjim aktivnostima predsjednica GO SDP BiH Živinice Amila Hodžić je rekla:

“Održali smo radni sastanak uz kafu sa našom najstarijom populacijom.To su naši članovi, stari aktivisti koji posjeduju bogato iskustvo i s njima se uvijek možemo savjetovati, posebno u težim situacijama.U narednim danima ćemo izabrati novo rukovodstvo Foruma seniora, a svečanu sjednicu ćemo održati uz 1.mart-Dan nezavisnosti BiH”, rekla nam je predsjednica GO SDP BiH Živinice Amila Hodžić.

U opuštenom razgovoru članovi Foruma seniora su iznijeli svoja zapažanja o dosadašnjem radu, kao i zadacima koje bi trebali realizovati u narednom periodu./Š.G./