Skupština SBB: Izabrani novi članovi Glavnog odbora

Večeras je u Plavoj sali BKC održana Skupština Gradskog odbora SBB Živinice.Predsjednika Skupštine GO SBB Mehmed Alispahić je upoznao prisutne sa dnevnim redom, a glavni zadatk prisutnih bio je izbor 10 članova u Glavni odbor ove političke partije.

“Na Skupštini smo imali 126 prisutnih članova. Tokom pethodnog perioda broj članova je u porastu, što je rezultat aktivnosti naših mjesnih odbora i organizacije u cjelini.Na glasačkom listiću večeras imamo 20 kandidata za izbor u GO SBB Živinice, a 10 kandidata sa najviše glasova bit će izabrani, nakon čega ćemo održati sjednicu Glavnog odbora SBB Živinice, na kojoj ćemo utvrditi kandidate za predsjednika”, rekao nam je predsjednik Skupštine Mehmed Alispahić.

Predsjednica Izborne komisije Amela Mehmedović, nakon prebrojavanja glasova saopštila je rezultate. Tako su u GO SBB Živinice izabrani slijedeći članovi:Avdo Dahić, Mensur Kadrić, Denis Bojić, Ahmo Bojagić, Avdan Džekić, Ševkija Šehić, Zemira Mujanović, Adela Zenunović, Edi Kametović i Anela Kadić.

Nakon održane konstituirajuće sjednice Glavnog odbora SBB za novog predsjednika predloženi su Amela Mehmedović, Jasmin Rahimić i Mehmed Alispahić.Predsjednik GO SBB Živinice bit će izabran nakon provedene procedure, a to će biti tokom prve polovine ovog mjeseca./Š.Gadžo-snimci:Mirnes Čizmić//