SUND BiH: Održan promotivni skup u Gračanici

Stranka udruženih nezavisnih demokrata SUND BiH održao je večeras promotivni skup u Mjesnoj zajednici S.Gračanica. Velikom broju mještana prvi se obratio Damir Mušanović, kandidat za OV, koji je govorio o potrebi promjena stanja u lokalnoj zajednici, kako bi se brže stvarali uslovi za razvoj. Rekao je da građani trebaju podržati listu SUND BiH, kako bi zaustavili da jedni te isti budu na valasti i nisu svojim radom zaslužili povjerenje građana, a potom je pozvao prisutne da na narednim izborima glasaju za kandidate SUND BiH, koji su stručni i sposobni donijeti promjene.

U nastavku na promotivnom skupu u S.Gračanici govorili su Sanela Mumić, Ismet Numanović, Indira Nukić, Elvis Brčaninović, Ismet Selimović, Nedim Mahmutović, Sanela Hajdarbegović, Nusret Zahirović, mr.Osmo Forčaković, te nosilac liste dr.Hajrudin Kozarević i predsjednik SUND BiH Živinice Hamdija Numanović, takođe kandidat za člana OV Živinice.

Nosilac liste SUND BiH i aktuelni vijećnik doktor Hajrudin Kozarević je pozdravio okupljene mještane i izrazio nadu da će podržati ovu političku partiju:

„Naš Klub vijećnika u dosadašnjem mandatu se zalagao za projekte koji će građanima općine Živinice biti od koristi, posebno kada je riječ o infrastrukturi.Da bi imali snažniji utacija u radu Općinskog vijeća potrebna nam je vaša podrška, kako bi imali veći broj vijećnika, a naša lista kandidata je sastavljena od stručnih i mladih ljudi, spremnih na promjene ka boljem. Naš Program s kojim ulazimo u izbornu kampanju nudi rješenja za nagomilane probleme u našoj lokalnoij zajednici. Borićemo se za zakonske regulative u svrhu izdvajanja sredstava od koncesionih naknada, omogućiti brže i efikasnije pružanje zdravstvene zaštite građanima, kvalitetnije zbrinjavanje boračke populacije i još niz drugih aktivnosti radi poboljšanja uslova života i standarda svih građana“.

Predsjednik SUND BiH i kandidat za člana OV Hamdija Numanović je govorio o potrebi zakonske regulative u oblasti prostornog planirannja i nekretninama:

“SUND BiH i ja smo pokrenuli inicijativu prvi u BiH o izmjeni Zakona o jedinstvenom upisu prava nekretnina u BiH, koji je implementiran i donio je građanima velike olakšice. Takođe smo pokrenuli izmjene i dopune Zakona o pravima civilnih žrtava rata u F BiH, potom Zakon o Prostornom planu F BiH i TK, takođe i Zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina u TK. Svi naši prijedlozi koji su već zaživjeli u praksi, a nadamo se da će i ovi ostali koje smo pokrenuli, doprinijeti lakšem ostvarivanju prava građana iz ove oblasti koju sam pomenuo“.

Numanović je još govorio o značajnoj ulozi SUND BiH u razvoju malih i srednjih preduzeća, te zapošljavanju mladih, kako bi ostali u svojoj domovini i, ako dobiju povjerenje građana, stvoriće ambijent privlačan za domaće i strane ulagače./Š.G./