U Školi za političke lidere BiH među 27 najuspješnijih i jedan Živiničanin

Od 6. do 10. februara u Banja Luci je održan prvi modul ovogodišnje UMiDp škole za političke lidere. Ovu školu drugu godinu za redom organizuje Institut za razvoj mladih Kult, a ovogodišnju generaciju 2 čini 27 polaznika iz 11 političkih partija registrovanih u BiH.

Polaznici su izabrani putem javnog poziva. U 5 dana, koliko je trajao prvi modul, polaznici su sa predavačima uspješno savladali obuku iz oblasti političkog sistema u BiH, kreiranja vlastitog političkog imidža, te oblasti javnog zagovaranja.

U naredna dva mjeseca slijede još dva petodnevna modula, a polaznici će na kraju polagati test znanja na osnovu kojeg će dobiti certifikat o uspješnom završetku ove političke škole.

O iskustvima sa prvog modula naš Živiničanin Emin Malkić nam je rekao:

” Ova politička škola projekat je nezavisne organizacije “Institut za razvoj mladih KULT” i sama činjenica da sam izabran među 27 iz cijele BiH koji su birani samo na osnovu svojih referenci predstavlja mi veliku čast i zadovoljstvo.

Što se tiče iskustava sa završenog modula, zaista moram kazati da je bilo nevjerovatno. Pored profesionalnog i susretljivog Kultovog tima i vrsnih predavača kakvi su profesorice Semina Ajvaz, Denisa Sarajlić i profesor Damir Banović, imali smo priliku družiti se sa osnivačem portala BUKA Aleksandrom Trifunovićem i gradonačelnikom Banja Luke Radojičićem, a ono što je najvažnije, svi polaznici su prije svega fenomenalni ljudi. Radujem se nastavku obuke zbog svega do sad viđenog, ali se nadam i da ću stečena znanja iskoristiti kako bih u našim Živinicama pravio korisne i pozitivne stvari”!

Emin Malkić je student Pravnog fakulteta u Tuzli, politički je angažovan, a svoju kreativnost ispoljava i kao pisac, gdje se ogledao kao autor romana Gordana, o kojem smo ranije pisali na stranicama našeg portala./Š.G./