Zdenko Tadić:Razvoj poduzetništva-garant ostanku mladih

Zdenko Tadić je među prvima pristupio GO SDP Živinice i kaže da ne bi nipošto promjenio crveni dres.Kandidat je ove političke partije za Gradsko vijeće Živinice na predstojećim izborima, pod rednim brojem 25.

Zdenko Tadić je rođen 1955.godine u Par-Selu.Osnovnu školu završava u Kiseljaku, a Srednju trgovačku u Tuzli.Odmah po završetku školovanja zasnovao je radni odnos u ondašnjem trgovinskom preduzeću Žitokombinat Tuzla.

Školovao se uz rad na Višoj ekonomskoj školi u Beogradu.Zbog početka ratnih dejstava nije imao sreće da položi još jedan preostali ispit, te umjesto na ispit odlazi da brani BiH, kao pripadnik 115.brigade Zrinjski.

Nakon rata otvorio je osobni obrt, odakle je ispraćen u mirovinu 2010.godine.Tokom svog porodičnog života stekao je dvoje djece, a postao je i voljeni djed dvoje unučadi.

“Iste godine kada sam otišao u mirovinu ostao sam i bez supruge koja je iznenada preminula, tako da živim sam, pošto su mi djeca, kao i mnogih drugih roditelja, u inozemstvu.Zato želim da predizbornom kampanjom ukažemo na taj veliki problem BiH, da otvaranjem malih, srednjih i velikih firmi omogućimo zapošljavanje i ostanak mladih u svojoj zemlji”, poručio je Zdenko Tadić, kandidat za Gradsko vijeće Živinice.