Zlatan Džekić:Istrajati u borbi protiv kriminala

Po prvi puta u političku partiju uključio se naš sugrađanin Zlatan Džekić, diplomirani pravnik.Osnovnu školu, kao i Gimnaziju, završio je u Živinicama, a potom Pravni fakultet u Sarajevu.

Njegovo zaposlenje počinje od ugostiteljstva, kada je bio referent nabave u Hotelu Konjuh.Poslije je, ili tačnije, 2002.godine počeo raditi u RTV Živinice , na poslovima i radnim zadacima šefa marketinga, a poslije i pravnih poslova.Kako nam je rekao, u politiku je pristupio da bi dao svoje aktivno učešće u promjenama u društvu ka boljem i prosperitetnijem razvoju svih oblasti.

“Program rada naše političke partije NBL BiH je jasan i to me je posebno približilo da se baš tu uključim.Doprinijeti sređivanju i razvoju organizovanog političkog, kulturnog i ekonomskog života na svim nivoima društva, uz nepovrijedivost pojedinačnih i kolektivnih prava, zatim ćemo nastojati onemogućiti sve oblike zloupotrebe pojedinačnih i kolektivnih prava, te otvoriti i zagovarati nepoštedno suprotstavljanje svim oblicima političkih varanja i zloupotreba vlasti.

Prosto rečeno hoćemo novu političku viziju sretne budućnosti svih nas, od lokalne zajednice do vrha države”, rekao nam je Zlatan Džekić.