AUTO MOTO KLUB (AMK)
Ž I V I N I C E, BiH
Druga ulica br.18
Tel.: 035 740-801

AMK Živinice je organizovan tako da u okviru kluba djeluje Živiniceremont, gdje se vrši tehnički pregled motornih vozila, kao i opravke motornih vozila u vlastitom auto servisu.

AMK Živinice je prepoznatljiv po velikom broju članova motorizovanih građana, jer za to ima valjanih razloga, a neke od njih saznajemo od direktorice Hadžire Nurkić:
“Ima više pogodnosti za motorizovane vozače da budu naši članovi, a pomenuću samo neke. Podsjećam da godišnje učlanjenje košta svega 19 KM, a za taj iznos vozač je sigurna na putevima u slučaju da se auto pokvari. Obezbjeđeno je pružanje pomoći na cestama na osnovu članskih prava, besplatno šlepanje do 300 km u susjednim zemljama, tu je i pomoć tokom svih 24 sata za sve registrovane vozače na osnovu uplata prilikom registracije vozila koju vozači plaćaju 8 KM. Naravno, tu su i druge pogodnosti na osnovu kojih se isplati biti člana AMK BiH Živinice”.

Osim povećanja broja članova u AMK Živinice ove godine bilježe porast ostalih usluga koje pružaju, kao što je tehnički pregled motornih vozila prilikom registracije.

TEHNIČKI PREGLED VOZILA I AUTO ŠKOLA

“Prošlog mjeseca smo izvršili tehnički pregled na 620 motornih vozila, što je duplo više od prethodnog mjeseca. Na ruku nam idu novi zakonski propisi, jer smo po opremljenosti ispred ostalih sličnih kuća, koje se bave ovom vrstom posla. Nastojimo taj broj povećati jer na području općine Živinice ima oko 16 hiljada raznih vrsta motornih vozila. Uz to, činimo napore na poboljšanju usluga naše auto škole, za koju smo nabavili nedavno dva vozila i ona odgovaraju zakonskim propisima. Takođe u našim prostorijama se obavlja teoretska nastava za polaznike još nekoliko auto škola iz grada”, informiše nas direktorica AMK Živinie Hadžira Nurkić.

OSNOVNE DJELATNOSTI AMK ŽIVINICE

U skladu sa svojim statutarnim odredbama, BIHAMK Živinice, između ostalog, ostvaruje sljedeće ciljeve i zadatke:
– Vrši učlanjivanje vlasnika i vozača motornih vozila,
– osigurava ostvarivanje članskih prava članovima kada se sa vozilom nalaze na putovanju, posebno kada se auto pokvari,
– u težim slučajevima ako se vozilo ne može pokrenuti na licu mjesta AMK organizuje prevoz vlastitom šlep slčužbom,
– organizuje obuku vozača svih kategorija motornih vozila u vlastitoj auto školi,
– obavlja tehnički pregled motornih vozila prilikom regostrovanja,
– popravka motornih vozila u svom auto serivisu, kao i vulkanizerske usliuge,
– baždarenje tahografa i dr.

AMK ŽIVINICE IMA VEĆI BROJ POSLOVNIH PROSTORA NA RASPOLAGANJU, POGODNI ZA SVE DJELATNOSTI KANCELARIJSKOG POSLOVANJA!

Zakup poslovnog prostora je po veoma povoljnim uslovima – više informacija na tel 035 740-801

AMK Živinice

AMK Živinice

AMK Živinice

AMK Živinice

AMK Živinice