KBV Flek Tom Cat:Uspjeh na državnom prvenstvu

KBV “Flek Tom Cat” u subotu, 22.maja, učestvovao je na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u disciplini low kick i kick light, koje se održavalo na Palama.

Na državnom Prvenstvu BiH KBV “Flek Tom Cat” je predstavljalo 11 takmičara, od toga 4 seniora,2 junira i 5 starijih kadeta.

Zlatne medalje osvojili su:Maid Murić +91 kg S LK,Anes Bilajac -91 kg S LK,
Nikola Drobnjak -81 kg S LK,Harun Duranović -67 kg i -71 kg S LK,Tarik Duraković -60 kg SK KL i Salahudin Zildžić -37 kg SK KL.

Srebrenu medalju osvojio je Faruk Umihanić -81 kg mJ LK, dok su bronzane medalje osvojili Tarik Karić -32 kg SK KL,Arian Osmović -32 kg SK KL,Harun Spahić -47 kg SK KL i Marsel Đapo -60 kg J LK.

Prvenstvo države, održano na Palama, ujedno je bilo i prvo takmičenje na kojem su nastupili naši takmičari u ovoj kalendarskoj godini, te je većini najmlađih takmičara ovo bio prvi susret sa borilištem. Odličan start za naše najmlađe borce, ali i ove starije.

Naredno takmičenje nas čeka na Ilidži, gdje ćemo nastupiti u većem sastavu, te će se naši borci takmičiti na međunarodnom turniru “Ilidža Grand prix”, a zatim 20.06.2021. godine KBV “Flek Tom Cat” je domaćin Prvenstva države K1 style, koje će se održati u Živinicama.

U Živinicama TomCatTeam će da nastupi u najjačem sastavu! Zahvaljujemo se našim partnerima i sponzorima bez kojih ovakvi rezultati ne bi bili mogući: Grad Živinice,MonetizeAd,SkyConcord doo Živinice,BH Pošta,Flek Tuzla, TomCat Tuzla,Babilon doo Tuzla MM Kalesić doo Živinice,DINO kafa, Zada pharmaceuticals, Dental House Živinice- Vlada TK, Ministarstvo za mlade, kulturu i sport.
Idemo dalje još jače i spremnije!/Tim za medije/