KBS Šotokan: Saopštenje za javnost

U nedjelju, 26.03.2023 godine, u Gradskoj dvorani u Živinicama, održano je 2.kolo karate  lige Tuzlnske regije u katama i borbama za pionire,kadete,juniore i seniore .

Organizator i domaćin takmičenja je Karate klub “Šotokan” Živinice. Uz stručan tim trenera, ljudi koji predvode  i rade u karate klubu “Šotokan” , organizacija samog  turnira je bila na zavidnom nivou. Na  takmičenju u Živinicama  nastupilo je  19 klubova iz Tuzlanskog kantona i Brčko Distrikta  sa preko 400 takmičara  od 6  do 13 godina, kadetima i juniorima u muškoj i ženakoj konkurenciji u katama i borbama , pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju Živinice su predstavljali  KBS Seiken,  KK Konjuh i KK Šotokan.

Za K.K. ŠOTOKAN  je nastupilo 45 takmičara ,osvojili smo 9 zlatnih, 14 srebrenih i 7 bronzanih medalja.U ukupnom plasmanu  na ovom 2.kolu smo na 1. mjestu .

Velika nam je čast i zadovoljstvo da je naš klub i naš grad bio domaćin  ovolikom  broju karatista koji su bili naši gosti . KK „Šotokan“ je još jednom  pokazao svoju veličinu i dokazao da je izuzetno dobar domaćin i da je karate jedan od najmasovnijih i najtrofejnijih sportova, kako u državi tako, i u našem gradu. Mi kao organizatori smo veoma zadovoljni  posjetom i odazivom klubova. Sam ovaj broj takmičara  govori nam dosta toga o organizaciji, kvaliteti i jačini  takmičenja.

Slijedeće kolo krate lige Tuzlanske regije organizuju kolege iz KBS SEIKEN .

Zahvaljujemo se trenerima KK „ŠOTOKAN“ koji su pripremali takmičare i ostvarili ovako zapažen rezultat:Mušić Advija,Ćasurović Emrah i Ćasurović Džemal.

Zahvaljujemo se našim sponzorima-AS Gradnja, ATRIUS Projekt , JANJA PLOD, Apoteka Đulović, Salihović RiH  Company,Grafika MEGA ART,gospodinu Amiru Mušiću,Bojić Adelu,Bojić Asmiru i Ahmetović  Samiru.

Posebno se zahvljujemo  doktoru Mirsadu Šljiviću i Interventnoj službi spašavanja Živinice  u sastavu:Faruk Gazdić,dr.Adna Ćosićkić,Šejla Imamović,Semir Salkanović i Emrah Ćasurović, te tehničkom osoblju koje se maksimalno trudilo da se naši gosti osjećaju što prijatnije u našem gradu./Predsjkednik KBS Šotokan Ahmo Bojić/