Aktuelno:”Živinice Open 2021″po redu vožnje

U okviru obilježavanja Dana Grada Živinice jutros je u Gradskoj dvorani Živinice počeo karate spektakl, 1. otvoreno prvenstvo u karateu “ŽIVINICE OPEN 2021”.KBS Seiken uložio je mnogo napora na pripremama za ovo veliko takmičenje tako da sve teče po planu.

Trener u KBS Seiken Muris Šljivić o prvim utiscima kaže:

“Danas na ovom našem spektaklu učestvuje 30 karate klubova iz cijele Bosne i Hercegovine, sa 550 prijavljenih takmičara po kategorijama -pioniri, kadeti, juniori i U-21.Tu su karatisti iz Sarajeva,Mostara, Tuzle, Bijeljine, Zvornika,Bugojna, Brčkog i mnogih drugih bližih i daljih gradova.Obezbijedili smo pehare, medalje i diplome, tako da će najuspješniji sportisti biti nagrađeni spram uspjeha koji pokažu”, rekao nam je Šljivić.

Na turniru je kao sudija angažovan Jasmin Gogić,nekadašnji član Karate kluba Konjuh, s kojim je bio državni prvak.Jasmin je BKF sudija(Balkan Fedracija), majstor je karatea 6 DAN, danas živi u Sarajevu, gdje trenira KK Novi Grad, sudija je od 1994.godine.O današnjem”Živinice Open 21″kaže:

“Dobro je da se karate vraća u Živinice, jer je ovo viši nivo takmičenja.Naravno zahvaljujući KBS Seikenu koji postiže veoma dobre takmičarske rezultate, a evo pokazuje se i kao veoma dobar organizator velikih sportskih događaja, kakav je današnji.Konjuh je nekada bio državni prvak u seniorskoj konkurenciji za muške i ženske kategorije, te juniore i treba znati da smo mi grad karatea”.

Na turniru u Živinicama je i KK Unsu Bijeljina.Uspješni takmičar ovog kluba Aleksandar Ivković očekuje medalju za sebe i svoje takmičare:

“Došli smo sa četiri takmičara za 7 kategorija i očekujem veliki uspjeh.Smatramo se za najbolji klub u Republici Srpskoj i to smo dokazali na brojnim takmičenjima.Visoko smo mjesto u generalnom plasmanu, stariji članovi imaju uskoro nastup na državnom prvenstvu BiH u Bugojnu, koje će se održati 26.juna, gdje očekujemo velike rezultate”, kaže nam aktuelni šampion u seniorskoj konkurenciji Republike Srpke Aleksandar Ivković.

Harun Aljić iz KK Sensei Turija takođe priželjkuje medalju:

“Spremno sam dočekao ovo prvenstvo i nadam se medalji.Do sada mi je najveći uspjeh 2.mjesto, pa se nadam da ću danas biti najbolji”.

Trener u KK Konjuh Murat Suljkanović takođe ističe velika očekivanja od svojih takmičara:

“Očekujem danas dobre rezultate, jer na svim turnirima osvajamo medalje i pehare, pa bi tako trebalo biti i na domaćem terenu.Očekujem puno od naših 7 učesnika ovog turnira”.

KK Do Tuzla je učesnik sa 17 vrsnih karatista raznog uzrasta, a predvodi ih Almina Halilović:

“Rado smo došli u Živinice po nove medalje, jer je to kod nas postala navika.Osvajamo medalje i pehare na svim turnirima gdje učestvujemo, pa je sada red da se okitimo i u Živinicama”, kaže nam Almina Halilović, koja je osvajač 3.mjesta na Balkanskom prvenstvu i Mediteranskim igrama.

Tokom dana u Sportskoj dvorani Živinice vode se velike borbe na tatamiju, a kada sve bude završeno sabrat ćemo rezultate i objaviti./Š.G./