Atletika: Hajrudin Vejzović nastavlja sa uspjesima

Prošle godine našem atletičaru Hajrudinu Vejzoviću donijela je mnogo uspjeha na takmičenjima u zemlji i inozemstvu.Ovaj daroviti atletičar AK Sloboda Tehnograd Tuzla okitio se medaljama i drugim priznanjima, pa je prilikom proglašenja najboljih sprtista magazina BH Tempo nagrađen kao najbolji senior, a dobio je i plaketu “Bronzano srce” za ostvarene rezultate.

Hajrudin Vejzović je prošle godine odbranio titula državnog juniorskog prvaka na 100 metara, sa vremenom 10:91 sekunda, a bio je i šampion BiH na 200 metara, sa rezultatom 21:86 sekundi.

I ove godine Hajrudin Vejzović je krenuo s velikim uspjesima.Tako je nedavno u Zenici na Dvoranskom prvenstvu BiH osvojio prvo mjesto u konkurenciji juniora i postao državni prvak na 60 metara.Danas je ovaj daroviti atletičar stigao u Linc u Austriji na dvoranski miting, odakle očekujemo povoljne vijesti i njegovo ispunjenje norme za plasman na Balkansko prvenstvo.

Hajrudin Vejzović je uspješan i u školi!Osnovnu je završio u Đurđeviku, a sada je maturant u Behram -begovoj medresi u Tuzli.Svoje školovanje nastavit će na odsjeku za informacione tehnologije Internacionalnog Burč univerzitet u Sarajevu./Š.G./