Azizova teniska radost zbog prvog terena

Naš najbolji teniser Aziz Kijametović s radošću je reagovao na vijest o početku gradnje teniskog terena u Živinicama.Još kao učenik Prve osnovne škole Aziz je zavolio tenis, ali je zato morao putovati u Tuzlu na treninge.Podsjećamo da je više puta u mlađim selekcijama bio prvak BiH u tenisu, a kasnije je postao i državni reprezentativac.

Najveći uspjeh u karijeri postigao je februara 2020. godine kada je osvojio prvu profesionalnu singl titulu u karijeri.U finalu turinira u Monastiru pobijedio je Joao Monteira , 26-godišnjeg Portugalca.

“Čuo sam da je počela izgradnja teniskog terena i veoma mi je drago zbog toga što će djeca i općenito svi građani Živinica konačno imati priliku da se okušaju u tenisu u svom gradu. Gradu Živinice su već duže vremena potrebni teniski tereni, s obzirom da su mnogi ljubitelji tenisa primorani da putuju u Tuzlu. Drago mi je što roditelji koji možda nisu u mogućnosti da voze i šalju djecu u drugi grad više puta sedmično, na tenis će konačno imati priliku trenirati i igrati u našem gradu”, kaže nam Aziz Kijametović.

Ovaj vrijedni i uporni teniser trenutno boravi u Engleskoj, gdje završavam master studij na University of Nottingham.Tu trenira i nastoji održati formu za dalja takmičenja:

“Po završetku studija u Americi 2019. godine u potpunosti sam se posvetio profesionalnom tenisu i u periodu od 6 mjeseci provedenih na tour-u sam ostvario zapažene rezultate, koji su me doveli do 752. mjesta na svjetskoj ATP rang listi. Nažalost, u 2020. godini, zbog pandemije i nemogućnosti da se takmičim i obezbjedim sredstva za dalji napredak, bio sam primoran da tražim neki drugi put za svoj dalji razvoj, jer uslova za to kod nas u Bosni i Hercegovini nije bilo. Dolazak u Englesku se ispostavio kao najbolja opcija, gdje sam dobio uslove da treniram, a isto tako i stipendiju za postdiplomski studij na prestižnom univerzitetu”.

I na kraju dodajmo kako bi bio veliki spektakl kada bi na otvaranju teniskog terena u Živinicama ovaj događaj uveličali Novak Đoković, prvak svijeta u tenisu i naš as i najbolji teniser o kojem će se još mnogo čuti- Aziz Kijametović./Š.G./