Bašigovci:Pobjednički pehar Stupčanici

Prema današnjem programu 23.Memorijalnog turnira Džemal Mešanović-Džo u Bašigovcima igrane su dvije utakmice:u prvoj utakmici veterana Slatine i Tom Cat Tuzla pobjeda je pripala domaćima rezultatom 4:0, dok je u finalu seniora Stupčanica iz Olova slavila protiv domaće Slatine rezultatom 5:1.

Golove za veterane Slatine postigli su Fikret Limić 2 i po jedan gol Bajrić i Salihović.Tako je Slatini pripalo prvo, a Tom Cat drugo mjesto.

U finalu između Slatine i Stupčanice gosti su bili bolji i slavili rezultatom 5:1, a golove za pobjedničku ekipu postigli su Karahmetović 3, te Mehanović  i Karamović po jedan.Poredak ekipa seniorske konkurencije je slijedeći:prva Stupčanica, 2.mjesto Slatina, 3.Mladost Kikači i 4.Bosna Kalesija.

Nakon odigranih utakmica pristupilo se proglašenju najboljih i dodjeli pehara i medalja.Najpre su medalje za dobro suđenje dobile sudije, a potom je proglašen najbolji golman, a to je Adin Kadrić iz Stupčanice.Ova ekipa imala je i najboljeg igrača turnria, a to je Munib Karahmetović, sa 6 postignutih golova na dvije utakmice.Za najboljeg fudbalera veterana proglašen je Fikret Limić iz Slatine.

Medalje, diplome i pehare dodjeljivao je Ismet Hodžić-predsjednik NK Slatine, koji se zahvalio svim koji su pomogli održavanje turnria Džemal Mešanvić-Džo:

“Sve je proteklo u najboljem redu i pobjeda zasluženo pripada najboljoj ekipi a to je Stupčanica. U ime organizacionog odbora zahvaljujem se svim učesnicima turnira, kao i brojnim sponzorima, posebno gradonačelniku i Gradskom vijeću.Na nama je da i dalje čuvamo uspomene na one najbolje iz odbrambeno oslobodilačkog rata, kao što je to bio naš Džemal Mešanović-Džo”, rekao je Hodžić./Š.G./