Bašigovci:Uspio revijalni meč Slatine i Čelika

U Bašigovcima, na stadionu Muhamed Muho Umihanić, odigrana je zanimljiva utakmica između veterana domaće Slatine i ekipe Čelika iz Zenice.Domaćini odavno imaju, osim mladih selekcija i prvog tima, još i veterane.Kako je sve počelo priča nam Ismet Hodžić, sportski aktivista Slatine:

„Naša ekipa vetran traje koliko i memorijalni turnir koji organiuzjemo u povodu pogibije u odbrambeno oslobodilačkom ratu Džemala Mešanovića-Džoa, bivšeg fudbalera našeg tima.Prvi takav turnir smo organizovali 1996.godine i od tada postoje i veterani našeg kluba.Prvu utakmicu na tom turniru smo odigrali protiv veterana Rijeke iz Šerića.Od tada se širimo na područje susjednih opština, gostujemo na njihovim turnirima, a i te ekipe dolaze nama, pa smo na taj način učvrstili saradnji među klubovima“.

Kada je u pitanju Čelik iz Zenice i današnje gostovanje u Bašigovcima, to je znak da će Slatina razvijati sportsku saradnju širom BiH.

„Vezu između našeg kluba i Čelika pomogao je Izudin Kamberović, bivši fudbaler više poznatih klubova, među kojima i Čelika.Bit će to zanimljiv revijalni meč.Imamo kondicije, svaki ponedjeljak treniramo u dvorani Banovići, a pojačani smo s tri fudbalera iz drugih klubova“, kaže Hodžić.

Prije početka utakmice NK Slatina dodjelila je zahvalnice za promociju i razvoj sporta RTV Živinice, NK Čeliku i Izudinu Kamberoviću.

Kamberović je prijatno iznenađen i nakon dodjeljene mu zahvalnice izjavio je:

„U Čeliku sam završio karijeru.Počeo sam u Šerićima, igrao za Slaven, a potom me nogometni put poveo u Bosnu Visoko, Sarajevo, Rudar Trbovlje i Drava Ptuj u Sloveniji, tako da sam karijeru okončao u Čeliku, gdje sam jedno vrijeme bio kapiten ekipe.Posljednjih 25 godina sam van Živinica i lijep je osjećaj ponovo doći ovdje među stare poznanike“.

Trener veterana Čelika Besim Bajrambašić-inače bivši uspješni fudbaler je zadovoljan današnjim gostovanjem u Bašigovcima i Živinicama, pa je za naš portal izjavio:

„Veoma smo lijepo primljeni u ovoj sredini i drago nam je da smo upoznali veterane Slatine.Nadam se da ćemo brzo uzvratiti na gostoprimstvo koje smo ovdje imali.Imamo dosta poziva od klubova Prve lige bivše Jugoslavije, pošto među nama ima igrača iz tih vremena.Današnji rezultat nije bitan, ali nastojat ćemo pokazati da nismo zaboravili magije ove čarobne igre“.

I zaista, utakmica je obilovala lijepim potrezima, šanse su se redale pred oba gola, a na kraju rezultat revijalne utakjmice Slatine i Čelika bio je neodlučan 1:1./Š.Gadžo/