Basket:Pred večerašnje finale i dodjelu priznanja

Večeras su nastavljene borbe u okviru turnira u basketu, koji se igra na Gradskom bulevaru u Živinicama.Ovo je peti po redu turnr koji se igra u našem gradu, a prvi koji se preselio iz parka kraj Hotela KOnjuh direktno na Gradski bulevar.

Seoba na Gradski bulevar je učinjena po uzoru na turnire koji se organizuju u drugim centrima u središnjim dijelovima grada, kako bi privukli što veću pažnju ljubitelja sporta, tako da je prelazak na novi teren u Živinicama potvrdio opravdanost takve odluke, jer je oba dana veliki broj publike bio prisutan na utakmicama.

Ekipa domaćina Aluplastik,predvođena Adom Korkutovićem,važi za favorita, bar u dosadašnjem dijelu takmičenja što smo vidjeli.

“Imamo dobru ekipu i nadamo se uspjehu, ali vidjećemo šta će na kraju biti.Drago mi je da imamo dobar odziv publike, zahvalan sam na podršci Gradu Živinice i gradonačelniku, kao i sponzorima iz cijele BiH.Na turniru imamo 12 ekipa uzrasta U16 i 12 seniorskih ekipa, među kojima su i reprezentacija Mađarske U23 i ekipa Crne Gore iz Podgorice.Što se tiče ekipa takođe bilježimo odziv  iz cijele BiH.Nadamo se iz godine u godinu da će biti sve bolje”, kaže nam Ado Korkutović.

Prema riječima ovog uspješnog košarkaša ekipa Aluplastike, koja predstavlja istoimenu firmu,izborila je učešće u završnici turnira u Hrvatrskoj, te će početkom septembra igrati u Puli.Takođe Aluplastika će i na zvavršni turnir u Slovačkoj.Uz pomenuto kažimo da je ova uspješna ekipa tokom ljeta osvojila prvo mjesto tri puta, a 4 puta su igrali u finalu.

“Osim pomenutih koji su pomogli održavanje turnira, zahvalnost dugujemo firmi Aluplastik, koja je uvijek uz nas u organizaciji turnira, ali i učešća na turnirima u drugim gradovima i državama.Takođe zahvalnost i vođi firme Faruzu Tulumoviću, koji voli ovaj sport i podržava naš rad i organizaciju turnira”, kaže nam na kraju razgovora košarkaš KK Živinice Korkutović./Š.G./