Biciklizam:Reprezentacija BiH na “Tour of Serbia”

Biciklistička reprezentacija Bosne i Hrcegovine priprema se za nastupe početkom septembra.Selektor reprezentacije BiH Hajrudin Trle odredio je ekipu koja će braniti boje svoje zemlje, o čemu kaže:

“Danas sam odredio selekciju Bosne i Hercegovine koja će voziti trku kroz Srbiju, pod nazivom “Tour of Serbia”, od 1.do 3.septembra. Ista selekcije nastavlja da vozi etapnu trku Beograd Banjaluka od 4. do 7.septembra. Imali smo nekoliko trka u posljednje vrijeme , tako da su svi članovi naše selikcije u dobroj formi”, rekao nam je Hajrudin Trle.

U sastavu reprezentacije BiH nastupit će Vedad Karić-Zenica, Husein Selimovi-Tuzla, Marko Kondić- Dubica, Vladimir Trbić-Banja Luka, Davor Tubić-Kotor Varoš, Stefan Anić-Pale i Đorđe Kupusović-Bijeljina.

Selektro BiH Hajraudn Trle je zadovoljan pozivom na ovo takmičenje, kao i onima koji su ih podržali za nastup.

” Zahvaljujem se organizatorima trka što su nas pozvali i Upravnom odboru Biciklističkog saveza BIH na čelu s predsjednikom Zlatkom Berbićem,koji su nam obezbjedili sredstva da odemo na ove dvije prestižne trke”.

Da podsjetimo da se radi o najpoznatijoj biciklitičkoj trci na ovim prostorima,a tim je značajnija što se radi o jubileju “Trke kroz Srbiju”, koja slavi 60- godišnjicu od kako se ovako velika takmičenja održavaju.Na trci će uzeti učešće 30 zemalja i čeka ih 450 kilometara duga staza./Š.G./